Αντώνης Μέντης – Ο ήχος της πολιτικής

Αντώνης Μέντης – Ο ήχος της πολιτικής

Ο Αντώνης Μέντης γεννήθηκε στην Ελαφόνησο Λακωνίας. Είναι Διπλωματούχος Καθηγητής Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος και της Θεολογικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε αυτές τις εκλογές είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ελαφονήσου, με το ΔΕΚΕΛ – Δημοκρατικό Ενωτικό Κίνημα Ελαφονήσου.

 

Τι είναι η θεολογία για σένα;

Τρόπος ζωής, τρόπος ύπαρξης.

 

Αγαπημένη μουσική

Βυζαντινή, Παραδοσιακή, Κλασσική.

Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου. Υπάρχει απάντηση τι γίνεται η ψυχή μετά;

Ψυχή για εμένα είναι η προσωπότητα της κάθε ύπαρξης, η οποία δεν χάνεται ποτέ. Αυτό βέβαια δεν έχει ως συνέπεια η ψυχή να είναι αθάνατη με τον τρόπο που πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Η ψυχή υπάρχει μετά τον θάνατο υπό την θεώρηση που προείπα, και έχει σημασία το «πώς» υπάρχει.

Ζωή

Μου αρέσει. Την αγαπώ

Έρωτας

Η βάση της ζωής. Η ίδια η ζωή.

Γυναίκα

Αγαπώ την γυναίκα. Είμαι υπέρμαχος της ισοτιμίας όλων των φύλων.

Πολιτική

Όχι η τέχνη της προσποίησης, ούτε και η τέχνη του εφικτού. Άλλα η τέχνη του ανέφικτου. Κάνουμε δηλαδή το όνειρο πράξη. Το φανταστικό πραγματικότητα.

Ελαφόνησος

Ο λατρεμένος τόπος μας. Καθένας μας στην ζωή του έρχεται κάποια στιγμή η ώρα που αναζητά τις ρίζες του. Ο χώρος που με ηρεμεί. Με κάνει να στοχάζομαι και να λαμβάνω τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής μου.

Εκτίθεσαι στις δημοτικές εκλογές και αντί να …παροχολογείς επικεντρώνεσαι στην ανάδειξη ενός οικισμού της εποχής του χαλκού, το Παυλοπέτρι.

Αναμφίβολα ναι. Άλλωστε πριν μίλησα για τις ρίζες μας.

Η επόμενη μέρα των εκλογών.

Δύσκολη. Άλλα σίγουρα θα είναι μια μέρα που θα μας βγάλει από την λήθη για να κάνουμε το όραμα μας πράξη.
Θέλουμε όλοι & όλες μαζί να δώσουμε στην Ελαφόνησο αυτό που της αξίζει, δηλαδή, ο κάθε άνθρωπος που μας συναντά να βλέπει χωρίς παρεμβολές το μεγαλείο αυτού του υπέροχου, υδάτινου τόπου.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του Δημοκρατικού Ενωτικού Κινήματος Ελαφονήσου από τη σελίδα:

www.dekel.gr

Γράφει η Αγγελική Γρατσία

 

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments