Τάρτα φέτας με λιαστή ντομάτα και θυμάρι

Τάρτα φέτας με λιαστή ντομάτα και θυμάρι
Αρωματική και ιδιαίτερη!

Υλικά

    • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 300γρ. φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 2 αβγά
    • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • νερό όσο πάρει

Για τη γέμιση

  • 40γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 300ml γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 400γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 15 ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1-2 μικρές ντομάτες, σε φέτες
  1. Για τη βάση: Στον κάδο του μίξερ σας ρίχνετε μέσα το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και χτυπάτε με γάντζο για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια. Χτυπάτε καλά το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και να φαίνεται το μίγμα σαν σβολιασμένο.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε μέσα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να αρχίσει να στρώνει και να γίνεται ομοιογενής. Αν σας φανεί πολύ σφιχτή, συμπληρώνετε λίγο νεράκι κουταλιά κουταλιά συνεχίζοντας το χτύπημα. Την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε στο κάτω μέρος του ψυγείου για 1-2 ώρες.
  3. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάχους περίπου 0,5εκ. και την απλώνετε καλά μέσα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα.
  4. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι λειώνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε το αλεύρι μέχρι να σκουρύνει λίγο. Ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα. Πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύετε μέσα τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές. Ανακατεύετε καλά το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Τέλος, προσθέτετε το θυμάρι και ανακατεύετε ξανά.
  5. Απλώνετε στη βάση της τάρτας σας τη γέμιση. Τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε στο φούρνο στους 180°C στη ρύθμιση πάνω κάτω για 20 λεπτά περίπου. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, προσθέτετε από πάνω τις φέτες της ντομάτας, αλάτι και λίγο θυμάρι επιπλέον, και συνεχίζετε το ψήσιμο για τουλάχιστον 20-30 λεπτά επιπλέον και μέχρι η ζύμη να ροδοκοκκινίσει και η γέμιση να κάνει κρούστα. Σερβίρετε ζεστή και κρύα μαζί με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.