Πιτάκια με γαρίδα, πράσο και κιτρινόριζα

Πιτάκια με γαρίδα, πράσο και κιτρινόριζα

Τραγανά και αρωματικά!

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 40 γαρίδ
  • ες μικρές
  • 4 πράσα μεγάλα, ψιλοκομμένα (το άσπρο μέρος)
  • 1 κουτ. σούπας κιτρινόριζα (κουρκουμά)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα με 3τρία νεροπότηρα ελαφρά αλατισμένο νερό βράζετε τις γαρίδες για 7-8 λεπτά. Τις βγάζετε, τις καθαρίζετε και ξαναβάζετε τα τσόφλια μέσα στην κατσαρόλα. Βράζετε μέχρι να μείνουν ένα με δύο φλιτζάνια ζουμί.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με ένα φλιτζάνι ζουμάκι από τις γαρίδες. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πράσα, τις καθαρισμένες γαρίδες, την κιτρινόριζα και τη γλυκιά πάπρικα. Αλατίζετε ελαφρά και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το ζουμί και να σοταριστούν στο λάδι οι γαρίδες και τα πράσα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε τα φύλλα κρούστας και κόβετε το κάθε φύλλο σε τρεις λωρίδες. Στην άκρη κάθε φύλλου βάζετε λίγη γέμιση που να περιέχει δύο γαριδούλες τουλάχιστον. Διπλώνετε την κάθε λωρίδα σε τριγωνικό πιτάκι και τα ακουμπάτε σε καλά λαδωμένο ταψί.

Με ένα πινέλο αλείφετε τα πιτάκια και από πάνω με μπόλικο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά στο τραπέζι λίγα λεπτά αφού τα ξεφουρνίσετε.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.