Ραβανί (ρεβανί) Βέροιας

Ραβανί (ρεβανί) Βέροιας

Η παραδοσιακή συνταγή!

Υλικά

    • 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος ή φρέσκο
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 6 αβγά
    • 1 φλιτζάνι γιαούρτι αγελαδινό
    • 1 κουτ. γλυκού σόδα
    • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
    • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.
    • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
    • ελάχιστη μαστίχα κοπανισμένη ή βανίλια
    • ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα

Για το σιρόπι

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 λεμόνι
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC. Χτυπάτε στο μπλέντερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτετε τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτετε τη σόδα ανακατεμένη στο γιαούρτι, το σιμιγδάλι και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Ανακατεύετε μέσα το ξύσμα και τη μαστίχα.
  2. Τέλος, χτυπάτε σε ξεχωριστό μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε κυκλικά στο μίγμα του γιαουρτιού δουλεύοντάς την με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
  3. Βουτυρώνετε ένα παραλληλόγραμμο ταψί, το πασπαλίζετε με αλεύρι και ρίχνετε το μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
  4. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και το κόβετε σε κομμάτια. Τέλος, μπήγετε στη μέση κάθε κομματιού από ένα αμύγδαλο.
  5. Για το σιρόπι: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι κομμένο στη μέση για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Σιροπιάζετε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι και το αφήνετε να το απορροφήσει εντελώς.
  6. Σερβίρετε το ραβανί σκέτο ή με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments