Πώς να φτιάξετε την τέλεια κερασόπιτα!

Πώς να φτιάξετε την τέλεια κερασόπιτα!

Πρωταγωνιστές του καλοκαιριού είναι τα κεράσια! Μπορείτε να τα αξιοποιήσετε φτιάχνοντας την πιο νόστιμη κερασόπιτα σε 4 μόνο βήματα. Είναι ένα γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα σας χαρίσει τον τίτλο της καλύτερης μαγείρισσας. Μην περιμένετε, λοιπόν- φορέστε τις ποδιές σας και ξεκινήστε!

Τι θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια κεράσια χωρίς κουκούτσια

50 γραμμάρια αμύγδαλα αποφλοιωμένα

1/2 ποτήρι αλεύρι

3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη

1 ποτήρι γάλα

1 πρέζα αλάτι

2 αβγά

1 στικ φυσικής βανίλιας

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αφού βουτυρώσετε και αλευρώσετε ένα πυρέξ, ρίξτε τα κεράσια και προσθέστε τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα.

Βήμα 2ο

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά για 10 λεπτά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλάτι. Προσθέτετε το γάλα και την βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 3ο

Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ πάνω από τα κεράσια και ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά.

Βήμα 4ο

Αφήνετε την κερασόπιτα να κρυώσει και την σερβίρετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.