Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε κοτόπουλο γεμιστό με πέστο;
Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη συνταγή με κοτόπουλο. Το στήθος παραμένει ζουμερό, καθώς είναι γεμιστό με πέστο, ντομάτα και μοτσαρέλα!
Επειδή το φαγητό ψήνεται στο ταψάκι με τους χυμούς από τα ντοματίνια αλλά και το βούτυρο (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λάδι) το κοτόπουλο δεν ξεραίνεται.
Υλικά
4 μεσαία στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση
1 κουτ. της σούπας σκόρδο λιωμένο
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι σάλτσα Pesto (περίπου 8 κουταλιές σούπας συνολικά)
250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
2 ντομάτες (μεσαίες) κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι ντοματίνια
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού κομμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τα φιλέτα του κοτόπουλου να ανοίξουν, τρίψτε τα με το λιωμένο σκόρδο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Απλώστε επάνω τους διαδοχικά το πέστο, τις φέτες ντομάτας και το τριμμένο τυρί.
Διπλώστε το φιλέτο και περάστε το από προθερμασμένο τηγάνι, όπου έχετε βάλει το λάδι και το βούτυρο, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς. Προσθέστε τα τοματίνια ολόκληρα και ψήστε για 5-10 ακόμα λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα. Σερβίρετε μετά από 1-2 λεπτά, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού.