Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο.
Τρώγεται σκέτο και παράλληλα πρωταγωνιστεί στις σαλάτες και τα smoothies του καλοκαιριού αφού είναι ιδιαίτερα γευστικό και δροσιστικό ενώ η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το 92%!
Επίσης, οι ελάχιστες θερμίδες του –μόλις 46 ανά φλιτζάνι– αλλά και η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Α και C είναι μερικά επιπλέον κίνητρα για να το καταναλώνουμε άφοβα.
Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε έναν ακόμα δροσιστικό συνδυασμό : παγωτό καρπούζι. Δύο σε ένα δηλαδή… Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Υλικά
4 φλυτζάνια καρπούζι σε κομμάτια
1/2 λίτρου κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι φρέσκια κρέμα γάλακτος