Χταπόδι με μουστάρδα και μέλι

Χταπόδι με μουστάρδα και μέλι

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παραλαγή!

Υλικά

  • 1 μεγάλο χταπόδι γύρω στα 2 κιλά
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους από πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μουστάρδα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μέλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  1. Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, τη βάζετε στη φωτιά και τη ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το χταπόδι και σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να μαγειρευτεί σκέτο για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  2. Ανοίγετε την κατσαρόλα και θα δείτε ότι έχει γεμίσει νερά. Τότε θα ρίξετε μέσα το σκόρδο, το κρεμμύδι, τους κόκκους από πιπέρι, το ξίδι, το κόκκινο κρασί, τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο.
  3. Ανακατεύετε καλά, ξανακλείνετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 1 ώρα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νεράκι στην κατσαρόλα.
  4. Το χταπόδι σας θα γίνει λουκούμι και θα το σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με τη σάλτσα του αφού πρώτα το κόψετε σε μπουκίτσες.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.