Μπατζίνα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα

Μπατζίνα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα

Μια ανανεωμένη, παραδοσιακή συνταγή!

Υλικά

  • 1 μέτρια κολοκύθα κίτρινη, χωρίς φλούδα
  • 500γρ. φέτα, σε κομματάκια
  • 5 αβγά
  • 150ml γάλα
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι, π
  • ιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Κόβετε την κολοκύθα σε κομμάτια αφαιρώντας τους σπόρους, την τρίβετε στον τρίφτη και τη βάζετε σε σουρωτήρι πιέζοντάς την για να στραγγίξει από τα υγρά της. Στο μεταξύ, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C/αέρα.

Βάζετε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη φέτα, τα αβγά, το γάλα, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Βουτυρώνετε πάρα πολύ καλά ένα μέτριο ταψί και μεταφέρετε εκεί το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και ψήνετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.