Τζόνσον: Πρόωρες κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου, αν θέλετε παράταση

Τζόνσον: Πρόωρες κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου, αν θέλετε παράταση

Έτοιμος να δώσει στους βουλευτές τον χρόνο που θέλουν για να συζητήσουν τη συμφωνία αποχώρησης από την Ε.Ε. δηλώνει ο Μπόρις Τζόνσον, εφόσον όμως συμφωνήσουν σε πρόωρες γενικές εκλογές για τις 12 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή την επόμενη Τρίτη.

Εφόσον η πλειοψηφία του Βρετανικού κοινοβουλίου στηρίξει την κυβερνητική πρόταση, ο Μπόρις Τζόνσον θα επιχειρήσεινα φέρει εκ νέουτη συμφωνία για το Brexit στη Βουλή, ώστε να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι περιμένει από την Ε.Ε. να δώσει τελικά παράταση στην προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου, αν και επανέλαβε ότι ο ίδιος στην πραγματικότητα δεν το επιθυμεί. Κάλεσε δε τους Εργατικούς να στηρίξουν το αίτημα για εκλογές.

Η Ε.Ε είχε αφήσει ουσιαστικά τον Τζόνσον να περιμένει, αφού το βράδυ της Τετάρτης στις διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των 27 δεν κατέστη δυνατή η ομοφωνία. Αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της την Παρασκευή, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί μία νέα έκτακτη Σύνοδος εξαιτίας των ενστάσεων της Γαλλίας.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments