Κ.Χατζηδάκης: Το ρεύμα θα κόβεται στους “στρατηγικούς κακοπληρωτές”

Κ.Χατζηδάκης: Το ρεύμα θα κόβεται στους “στρατηγικούς κακοπληρωτές”

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβεβαίωσε ότι στην κρίσιμη ώρα που η χώρα πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού, δεν θα κοπεί το ρεύμα σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους,

“Κανένας πραγματικά φτωχός άνθρωπος, ανήμπορος, σε δυσκολία δεν θα δει την κυβέρνηση αυτήν την κρίσιμη ώρα να του κόψει το ρεύμα” δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 χθες το βράδυ.

Και συνέχισε:

Αυτό το εγγυώμεθα. Αλλά δεν μπορώ να αφήσω να μην πληρώνουν και άνθρωποι που μπορούν να πληρώσουν. Στους πονηρούληδες, τους στρατηγικούς κακοπληρωτές το ρεύμα θα κόβεται.

Επισήμανε ωστόσο τον κίνδυνο να δημιουργηθεί “κουλτούρα μη πληρωμών” και ότι ήδη σημειώνεται μείωση εσόδων, πράγμα που αν αφεθεί ανεξέλεγκτο, θα δημιουργήσει θέμα στη ΔΕΗ αλλά και στους υπόλοιπους παρόχους γι αυτό “η πολιτική πρέπει να είναι ζυγισμένη.

Αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία διευκολύνονται οι ηλεκτρονικές πληρωμές προς τις εταιρείες ενέργειας, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε πως με τη ρύθμιση οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους (πληρωμές, συμβόλαια κλπ.) και ηλεκτρονικά.

Αν κάποιος ηλικιωμένος δεν θέλει να κάνει ηλεκτρονικά την πληρωμή, δεν υποχρεούται να το κάνει. Ωστόσο σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει αύξηση των αιτήσεων για ηλεκτρονικούς λογαριασμούς προς τη ΔΕΗ.

Υπενθύμισε τέλος ότι τόσο η ΔΕΗ όσο και οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν ανακοινώσει μέτρα υπέρ των καταναλωτών (εκπτώσεις, ειδική πολιτική για ανάπηρους, ηλικιωμένους κ.α.)

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments