Πέννες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα

Πέννες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα

Αυτή η μακαρονάδα ετοιμάζεται στο πι και φι και θα σας κερδίσει με την πλούσια γεύση της.

Υλικά

  • 700γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
  • 1 πακέτο πέννες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 500γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε να κάψει στη φωτιά. Τοποθετείτε τα φιλετάκια κοτόπουλου και ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τη 1 σκελίδα σκόρδου και ψήνετε τα φιλετάκια από όλες τις πλευρές.

Παράλληλα, σε δεύτερο τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια με το υπόλοιπο σκόρδο και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε.

Όταν ροδίσουν τα φιλετάκια σβήνετε με το κρασί και σκεπάζετε με καπάκι. Μετά από 5 λεπτά ξεσκεπάζετε και προσθέτετε τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.

Τέλος στραγγίζετε τις πέννες και τις ρίχνετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν. Προσθέτετε το μαϊντανό, το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύετε. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένο τυρί.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.