Απίστευτο! «Εξαφανίστηκαν» μετανάστες που θα έστελναν στην Τουρκία

Απίστευτο! «Εξαφανίστηκαν» μετανάστες που θα έστελναν στην Τουρκία

Απίστευτο φιάσκο για την κυβέρνηση η εξαφάνιση περίπου 100 μεταναστών στη Χίο, για τους οποίους ήταν προγραμματισμένο να μεταφερθούν στην Τουρκία. Οι επαναπροωθήσεις για Τρίτη και Τετάρτη στο Δικελί, ακυρώθηκαν, ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 200 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν, για πέμπτη συνεχή ημέρα, στο λιμάνι της Χίου.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πολίτης, Παντ. Φύκαρης μετέδωσε ότι τα περίπου 100 άτομα ήταν καταγεγραμμένα μέσα στο hotspot του νησιού, αλλά μέσα στην όλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε από την «απόδραση» των μεταναστών από το κέντρο φιλοξενίας στο λιμάνι, τα άτομα αυτά εξαφανίστηκαν.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Χίου διαψεύδει ότι οι μετανάστες «εξαφανίστηκαν», λέγοντας ότι απλώς αναζητούνται μετανάστες για να μεταφερθούν στην Τουρκία.

Το πλοίο της εταιρείας που έχει μισθωθεί για τη μεταφορά των μεταναστών στην Τουρκία παραμένει στο λιμάνι, ενώ τη Δευτέρα έφτασε στο νησί επιπλέον ενίσχυση με 50 φρουρούς της Frontex.

Η δημοτική αρχή εντός της ημέρας θα έχει συνεργασία με εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να εκκενωθεί το λιμάνι.

Τη Δευτέρα έφυγαν 66 άτομα από τη Χίο για το Δικελί, ενώ τα τελευταία δύο 24ωρα έφτασαν στο νησί από τα τουρκικά παράλια περίπου 400 άτομα.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments