Ποια είναι η ΕΣΗΕΑ που θα χωρίσει τους δημοσιογράφους σε «πατριώτες» και «προδότες»

Ποια είναι η ΕΣΗΕΑ που θα χωρίσει τους δημοσιογράφους σε «πατριώτες» και «προδότες»

Ο ανταποκριτής του MEGA και του “Έθνους” στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου, με άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα (mignatiou.com), αναφέρθηκε στην απόφαση της ΕΣΗΕΑ να διαγράψει δημοσιογράφους για τον τρόπο κάλυψης την περίοδο του δημοψηφίσματος.

Αναλυτικά το άρθρο του Ιγνατίου:

“Στις ενημερώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά και του Λευκού Οίκου, τίθεται πολύ συχνά το θέμα των ελευθεριών των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο. Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι θεωρούμε υποχρέωση μας να θέσουμε δημόσια θέματα που αφορούν τις παραβιάσεις των ελευθεριών των συναδέλφων μας σε όλο τον κόσμο.

Στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχω υποβάλει και εγώ πολλές φορές ερωτήσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν εναντίον των Τούρκων και ξένων δημοσιογράφων. Πολλές φορές. Εχω λάβει μέρος και σε “πύρινες” συζητήσεις για το μείζον αυτό ζήτημα.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα επιτέθηκε με αυστηρό τόνο στον Ταγίπ Ερντογάν για τις διώξεις των δημοσιογράφων. Εκανε μία πολύ σκληρή δήλωση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια, που αφορούσε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων. Εκατοντάδες συνάδελφοι βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές.

Πηγαίνοντας το πρωί στο ΔΝΤ για την ενημέρωση πληροφορήθηκα ότι το συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων Δημοσιογράφων, η ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε να διαγράψει ή να επιπλήξει συναδέλφους, οι οποίοι υποστήριξαν το “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου. Πρόκειται για μία απαράδεκτη απόφαση.

Δεν ήμουν υποστηρικτής του “ΝΑΙ”, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι όσοι συνάδελφοι τάχθηκαν εναντίον του “ΟΧΙ” διέπραξαν κάποιο έγκλημα. Εξέφρασαν ΜΟΝΟ τη γνώμη τους και είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι μαλακίες. Με τη …”λογική” της ΕΣΗΕΑ πρέπει να διαγραφούν και όσοι υποστήριξαν το “ΟΧΙ”. Ποια είναι η ΕΣΗΕΑ που θα αποφασίσει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Δεν δικαιούται η ΕΣΗΕΑ να χωρίζει τους δημοσιογράφους σε “πατριώτες” και “προδότες”.

Αποχωρώντας από την ενημέρωση του ΔΝΤ, αυθόρμητα συνέχισα επί της 19ης οδού, για να πάω -όπως κάνω σχεδόν καθημερινά- στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σημειώνω ότι όταν έκλεισε η ΕΡΤ υπέβαλα ερώτηση και στην τότε εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι και στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις. Ούτε η κ. Ψάκι, ούτε ο κ. Ράις καταδίκασαν τότε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η ερώτηση όμως ΕΠΡΕΠΕ να γίνει.

Πριν φτάσω στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έκανα στροφή και προτίμησα να πάω στη Γερουσία… Η Ελλάδα έχει αρκετά προβλήματα, σκέφθηκα.

Δεν είχα την …τύχη να είμαι μέλος του συνδικαλιστικού αυτού οργάνου. Αρχικά με απέρριψαν επειδή τότε δεν δέχονταν πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, όταν αρνήθηκα να υποβληθώ σε εξετάσεις για το πως …γράφεται μία είδηση, μου πρότειναν να δώσω μία λευκή σελίδα. Πάλι αρνήθηκα. Ντροπής πράγματα… Δεν είμαι μέλος… ‘Ετσι, δεν έχω τα οφέλη που έχουν τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, όπως είναι η πρώτης τάξης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μου αρκεί και το ΙΚΑ και παράπονο δεν έχω…

Η ΕΣΗΕΑ έσφαλλε… Και πρέπει να ακυρώσει την απαράδεκτη απόφασή της.

Μιχάλης Ιγνατίου”.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments