Μια στο καρφί και μια στο πέταλο για την Ελλάδα ο Σόιμπλε

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο για την Ελλάδα ο Σόιμπλε

Αντιφατικά μηνύματα εκπέμπονται διεθνώς από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, ως προς τις δυνατότητες της Ελλάδος να κλείσει την αξιολόγηση και να εφαρμόσει το πρόγραμμα, αν και προς την Αθήνα το μήνυμά του για λήψη όλου των πακέτου των μέτρων που επιβάλλουν οι δανειστές πριν από την οποιαδήποτε συμφωνία είναι σαφές και ξεκάθαρο.

Οπως μεταδίδει το dpa, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει πως δεν είναι ακόμα σίγουρος για το εάν το πρόγραμμα διάσωσης θα λειτουργήσει, υποστηρίζοντας πως «δεν είναι τόσο απαισιόδοξος» και δηλώνοντας πως περιμένει συμφωνία Αθήνας-δανειστών για να εκταμιευτούν περισσότερα χρήματα.

Μάλιστα, προέβλεψε πως η τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς δεν θα είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι.

«Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της εξωτερικής υποτίμησης», επανέλαβε, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Reuters, από την άλλη, ο κ. Σόιμπλε είναι για πρώτη φορά αισιόδοξος για την Ελλάδα, με τις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και θεσμών να δημιουργούν ελπίδες για την σύναψη της απαιτούμενης αναθεώρησης.

Παράλληλα, ανέφερε πως οι Έλληνες θα αποκτήσουν τώρα μια εμπειρία για το πως είναι η σύγχρονη διοίκηση.

Ανέφερε, δε, πως οι Έλληνες συμφώνησαν, για πρώτη φορά, να δεχτούν ανθρώπους από άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία να εργαστούν στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

Πάντως ο κ. Σόιμπλε δεν διευκρίνισε αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα έλθουν στην Ελλάδα να εργαστούν ως «σύμβουλοι» της ελληνικής κυβέρνησης ή ως βοηθοί.

Ιδέα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το «προληπτικό» πακέτο των 3 δισ.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments