Δεν είναι μόνο η σοκολάτα εφάμιλλη του σεξ

  • In ΖΩΗ
  • April 27, 2016
  • 6 Views
Δεν είναι μόνο η σοκολάτα εφάμιλλη του σεξ

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του περιοδικού Emotion, δεν είναι μόνο η σοκολάτα εφάμιλλη του σεξ, αλλά και ο εθελοντισμός. Για την ακρίβεια όλες οι καλές πράξεις έχουν την ίδια θετική επίδραση στον εγκέφαλό μας.

Για την έρευνα, χώρισαν τους 473 συμμετέχοντες σε τέσσερις ομάδες και για έξι εβδομάδες εκτελούσαν η κάθε μία, κάτι διαφορετικό που θα βελτίωνε τον κόσμο ή τον εαυτό τους όπως την περισυλλογή σκουπιδιών ή την προσφορά σε ανθρωπιστικές και ακτιβιστικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα έκανε πράξεις που θα βελτίωνε τον κόσμο, η δεύτερη ομάδα έκανε καλές πράξεις σε συνανθρώπους, οι συμμετέχοντες της τρίτης ομάδας έπρεπε να κάνουν κάτι καλό για τους ίδιους και όσοι ήταν στην τέταρτη συνέχιζαν την καθημερινή τους ρουτίνα κανονικά.

Οι ψυχολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι συμμετέχοντες της ομάδας 1 και 2 είχαν περισσότερο κέφι και καλή διάθεση από τους υπόλοιπους. Οι πράξεις καλοσύνης προς τον συνάνθρωπο ή γενικά προς τον πλανήτη μας βοηθούν να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Για την ακρίβεια διαπίστωσαν, ότι ενεργοποιούνται τα ίδια μέρη του εγκεφάλου μας όταν βοηθάμε τους άλλους, με αυτά που ενεργοποιούνται όταν τρώμε κάποιο νόστιμο φαγητό ή όταν κάνουμε σεξ.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments