Ο Τραμπ μόνος υποψήφιος των Ρεμπουμπλικάνων- Ανοίγει ο δρόμος για τον Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ μόνος υποψήφιος των Ρεμπουμπλικάνων- Ανοίγει ο δρόμος για τον Λευκό Οίκο

Μοιάζει μοιραίο, αλλά τη μοίρα τους οι λαοί τη δημιουργούν μόνοι τους με την ψήφο τους.

Ο λόγος για τους Αμερικανούς και τον Ντόναλντ Τράμπ ο οποίος μετά την αποχώρηση από την κούρσα διεκδίκησης του χρίσματος από τον Τέντ Κρουζ είναι ο αδιαφιλονίκητος υποψήφιος των Ρεμπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Με μια αδύναμη υποψήφιο από την πλευρά των δημοκρατικών, την Χίλαρυ Κλίντον, και με τον πακτωλό χρημάτων που διαθέτει, ο δρόμος προς τον Λευκό Οίκο μοιάζει να μετατρέπεται σε λεωφόρο για τον Ντόναλντ Τράμπ που εκφράζει ό,τι πιο ακραίο στην μοναδική υπερδύναμη του κόσμου με όσους κινδύνους απορρέουν από μια τέτοια εξέλιξη όχι τόσο για τις ΗΠΑ αλλά για την παγκόσμια ειρήνη.

Φαντάζεσθε επί παραδείγματι πώς θα είχε αντιδράσει στην ουκρανική κρίση ο κ. Τράμπ και τι φωτιές θα είχαν ανάψει στην καρδιά της Ευρώπης από μια βίαη αντίδραση των ΗΠΑ στην επεκτατική πολιτική του Πούτιν στην Κριμαία;

Μετά τη νίκη του στην Ιντιάνα, και την αποχώρηση του Τεντ Κρουζ από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα, ο Ντόναλντ Τραμπ είδε και τον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ρέινς Πρίμπους να τον ονομάζει επίσημο υποψήφιο, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Στην ομιλία του, μετά από μια ιστορική βραδιά, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ενωτικός, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τος αντιπάλους του, και εστίασε τη ρητορική του στο στοίχημα που έχουν μπροστά τους οι Ρεπουμπλικανοί να επιστρέψουν στον Λευκό Οίκο, μετά από 8 χρόνια.

“Ήταν μια ιστορική βραδιά. Τα συναισθήματά μου δεν περιγράφονται. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Θα ενώσουμε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, και θα κερδίσουμε τον Λευκό Οίκο. Θα ξανακάνουμε την Αμερική μεγάλη”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επαίνεσε τον Γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ, για το μαχητικό πνεύμα που επέδειξε, κατά τη διάρκεια της μάχης για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Νωρίτερα ο Τέντ Κρουζ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στους προκριματικούς της Ιντιάνα.

Ο Κρουζ, ανακοίνωσε την παραίτησή του λέγοντας ότι παλαιότερα είχε δηλώσει πως θα συνεχίσει όσο υπήρχε μια βιώσιμη πορεία προς το χρίσμα, αλλά αυτό δεν ίσχυε πλέον.

«Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αλλά οι ψηφοφόροι διάλεξαν άλλο μονοπάτι, οπότε, με βαριά καρδιά αλλά με απέραντη αισιοδοξία για το μακροπρόθεσμο μέλλον της χώρας μας, αναστέλλουμε την καμπάνια μας», τόνισε ο Κρουζ.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments