Oxι Παυλόπουλου στα κυβερνητικά σχέδια για σύνδεση της συνταγματικής αναθεώρησης με δημοψήφισμα

Oxι Παυλόπουλου στα κυβερνητικά σχέδια για σύνδεση της συνταγματικής αναθεώρησης με  δημοψήφισμα

«Πάγο» στα σχέδια της κυβέρνησης για σύνδεσης της αναθεώρησης του Συντάγματος με δημοψήφισμα, έβαλε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ασκώντας αθόρυβα αλλά ουσιαστικά τα θεσμικά καθήκοντα του. Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε ύστερα από σχετικές δηλώσεις της κυβερνητικού εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ ο Προκόπης Παυλόπουλος διαμήνυσε στο Μαξίμου ότι είναι αντίθετος σε μία έμμεση ή άμεση, διασύνδεση της αναθεώρησης του Συντάγματος με μια δημοψηφισματική διαδικασία, ενώ θέση του είναι ότι ένας τέτοιος συνδυασμός οδηγεί σε «παραβίαση και πρωτοφανή ευτελισμό» του Συντάγματος.

Το καθαρό «Όχι» Παυλόπουλου φαίνεται ότι λειτούργησε αποτρεπτικά στο δοθεί συνέχεια στο θέμα από πλευράς κυβέρνησης. Προφανώς για αυτό το λόγο στη συνέχεια η κυρία Γεροβασίλη συνομιλώντας με πολιτικούς συντάκτες προσπάθησε να «μαζέψει» τις δηλώσεις της. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνει διακριτές αποστάσεις από κυβερνητικούς σχεδιασμούς «υψηλής» πολιτικής.

Τέλος επισημαίνεται ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης που είναι από τους πιο στενούς φίλους του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, δήλωσε στα “Παραπολιτικά 90,1” με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να υπογράψει απόφαση για νέο δημοψήφισμα. Γεγονός που ερμηνεύθηκε ότι ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής μεταφέρει δημοσίως μήνυμα του Προέδρου, μήπως και το ακούσει το Μαξίμου και πάψει τις ανοησίες…

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments