Η νεροποντή έσωσε τα Δερβενοχώρια

Η νεροποντή έσωσε τα Δερβενοχώρια

Υπό έλεγχο τέθηκε από το βράδυ της Τρίτης η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια. Η ισχυρή νεροποντή, που έπληξε για περισσότερα από 40 λεπτά την περιοχή, όπου βρίσκονταν τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς, συνεισέφερε τα μέγιστα στο δύσκολο έργο των πυροσβεστών. Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφερε ότι η πυρκαγιά που κατέκαψε επί τέσσερις ημέρες παρθένο πευκοδάσος ετέθη υπό έλεγχο.

Οι ακτίνες των δύο μετώπων περιορίστηκαν αρκετά, ενώ πολλές από τις εστίες έσβησαν. Η κατάσταση, σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού σώματος μετά την καταιγίδα ήταν πολύ καλύτερη, ωστόσο, παρά τους τόνους νερού που απλώθηκαν στο πυρακτωμένο έδαφος, ακόμα εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες.

Μετά τις 20:30 το βράδυ, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ανασυντάχθηκαν και διασκορπίστηκαν πάλι σε καίρια σημεία, έτσι ώστε να προλάβουν και πάλι τυχόν αναζωπυρώσεις, αλλά και να σβήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εστίες από αυτές που παρέμειναν και μετά τη βροχή.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στα σημεία που μπορεί να αποτελέσουν και πάλι κίνδυνο για την περιοχή. Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, τα εναέρια μέσα πήραν εντολή να σταματήσουν τις πτήσεις τους. Έτσι, τα καναντέρ και τα ελικόπτερα άφησαν το έργο της κατάσβεσης και αποχώρησαν.

Ωστόσο στην θετική εξέλιξη της κατάσβεσης συνέβαλε καθοριστικά η δυνατή νεροποντή. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή για την ολοσχερή κατάσβεσή της και ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments