Συμμορία από 40-50 τσιγγάνους ρήμαξε βίλες και περιουσίες επωνύμων, με πρώτη της Άννας Βίσση. Δυστυχώς, με τις πλάτες αστυνομικών –συνεργών.

Συμμορία από 40-50 τσιγγάνους ρήμαξε βίλες και περιουσίες επωνύμων, με πρώτη της Άννας Βίσση. Δυστυχώς, με τις πλάτες αστυνομικών –συνεργών.

Μεγάλη λεηλασία περιουσιών σε κοσμήματα, πολύτιμα είδη, χρηματοκιβώτια κλπ από τις «συμμορίες των Ρομά» στην Αττική, που είχαν καταντήσει μάστιγα. Εκατοντάδες οι κλοπές και οι ληστείες τους, καθώς είχαν καταντήσει μάστιγα στην Αττική.

Πρόκειται για την υπόθεση δράσης σπείρας τουλάχιστον 40-50 διαρρηκτών, με δέκα ηγετικά μέλη που υπολογίζεται ότι συμμετείχαν σε ποσοστό 50-60% των διαρρήξεων σε κατοικίες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στην Αττική αλλά και σε άλλη περιοχή της χώρας.

Ferrari, βίλες και επίορκοι αστυνομικοί

Μια από τις μεγαλύτερες σπείρες διαρρηκτών με δράση στην Αττική και την περιφέρεια εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από μυστική έρευνα διάρκειας τουλάχιστον οκτώ μηνών.

Συνελήφθησαν 35 μέλη της σπείρας, ενώ κατηγορούνται ότι συμμετέχουν σ’ αυτή συνολικά 40-50 άτομα,( άλλοι ομιλούν για περισσότερους) όλοι Ελληνες Ρομά, δηλαδή τσιγγάνοι εγκληματίες με πολύχρονη εγκληματική δράση.. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει πάνω από 150 διαρρήξεις σε γραφεία εταιρειών και βίλες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Λάρισα και άλλες περιοχές της περιφέρειας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σχεδόν ένα εκατ. ευρώ σε μετρητά, χρυσές λύρες και τιμαλφή κρυμμένα μέσα σε τοίχους, απορροφητήρες και άλλες πρωτότυπες κρυψώνες.
Ως αρχηγικά μέλη του εγκληματικού δικτύου περιγράφονται από την ΕΛ.ΑΣ. οκτώ Ελληνες ρομά που ζούσαν σε νεόκτιστες μονοκατοικίες στη Δυτική Αττική και οδηγούσαν πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως Ferrari κ.ά.

Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν εξαιτίας ανάμειξής τους σε υποθέσεις εκβιασμών, ανθρωποκτονιών κ.ά. Την έρευνα για την υπόθεση έφερε σε πέρας το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή του τμήματος «διαρρηκτών» της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Από την άρση στα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής, στην υπόθεση, σημαντικού αριθμού επίορκων αστυνομικών από υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας της Αττικής και όχι μόνο.

Παρείχαν πληροφορίες για τις κινήσεις των συναδέλφων τους ούτως ώστε τα μέλη της σπείρας να αποφεύγουν τη σύλληψη και να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους. Περαιτέρω έρευνα για το ρόλο των επίορκων αστυνομικών αναμένεται να κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Η σπείρα σχετίζεται με εισβολές σε σπίτια επιχειρηματιών και καλλιτεχνών που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στα βόρεια προάστια της Αθήνας καθώς και με διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων εταιρειών σε Αττική και περιφέρεια.

-Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να βοηθούσαν τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος σε διάφορες φάσεις των παράνομων ενεργειών τους, με ειδοποιήσεις για αστυνομικές έρευνες κ.λπ. Πρόκειται για αστυνομικούς που υπηρετούν κυρίως σε περιφερειακές υπηρεσίες.

Ωστόσο οι εμπλεκόμενοι ένστολοι δεν θα συμπεριληφθούν στον πρώτο κύκλο συλλήψεων αλλά θα υπάρξει νεότερη έρευνα για τη δράση τους, πιθανόν και με συμμετοχή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής βασίστηκε σε στοιχεία που συνέλεξε αρχικώς το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου που ασχολήθηκε με μεμονωμένα περιστατικά εισβολών σε σπίτια και ακολούθως επεκτάθηκε με παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με συσχετισμό υποθέσεων κ.λπ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πολυτελείς κατοικίες ηγετικών μελών του κυκλώματος στο Ζεφύρι, στα Άνω Λιόσια και σε άλλες περιοχές της δυτικής Αττικής βρέθηκαν χαρτονομίσματα, χρυσαφικά, λίρες κ.λπ., ακόμη και μέσα σε απορροφητήρες αλλά και κάτω από πλακάκια, εντοιχισμένα κ.ο.κ.

Τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος -πολλά από αυτά είχαν απασχολήσει παλιότερα τις Αρχές για άλλες εγκληματικές υποθέσεις- φέρεται να διέθεταν πολυτελή αυτοκίνητα. Από την έρευνα στην οποία συμμετέχουν περίπου 800 αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι η ίδια, πολυσύνθετη σπείρα σχετίζεται με τις εισβολές σε σπίτια επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, πρώην υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

–Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πρόκειται για δύο εγκληματικές οργανώσεις που διαρθρώνονται σε πολλές υποομάδες, τα μέλη των οποίων διέπρατταν ληστείες και κλοπές – διαρρήξεις σε όλη τη χώρα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι ληστές που μπήκαν στο σπίτι της Αννας Βίσση και της δημοσιογράφου Ηρώς Καριοφύλλη., με θύματα επίσης γνωστά πρόσωπα της ενημέρωσης, των επιχειρήσεων , του τουρισμού και άλλους επώνυμους μεγάλων κοινωνικών χώρων.

Κατά πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές έχουν εντοπίσει πάνω από 50 σπίτια-κρησφύγετα (ορισμένα εκ των οποίων βίλες με πισίνες) στα οποία τα μέλη των συμμοριών έκρυβαν κλοπιμαία, ναρκωτικά, κοσμήματα, μεγάλα χρηματικά ποσά (200 χιλιάδες ευρώ), αλλά και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, Ferrari και Porsche, χρυσές λίρες και όπλα.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments