Η Ντόρα Μπακογιάννη προβλέπει: Η Τουρκία δεν θα τολμήσει πολεμική σύγκρουση

Η Ντόρα Μπακογιάννη προβλέπει: Η Τουρκία δεν θα τολμήσει πολεμική σύγκρουση

Το αντιφατικό «παραλήρημα Καμμένου για Σκοπιανό και η υποχώρηση από τις εθνικές θέσεις και τους σκληρούς όρους από το ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι με πρωτοβουλία Καραμανλή- Ντόρας.

Εφ όλης της ύλης τοποθετήσεις για όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας -εθνικά, θεσμικά, οικονομικά- από την Ντόρα Μπακογιάννη με επισήμανση γιατί δεν πρόκειται η Τουρκίας και ειδικότερα το καθεστώς Ερντογκάν να επιδοθούν σε πολεμική επιχείρηση στην Κύπρο και το Αιγαίο. «Δεν θα το τολμήσει…», συνοψίζει στο σκεπτικό της. Παράλληλα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον κυβερνητικό εταίρο Παν. Καμμένο για τους ψευδείς ισχυρισμούς του στη Βουλή προχθές, ότι “για να βρει κανένα ψηφαλάκι” πάει πίσω από την κοινή εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου και υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν ο ΥΠΕΘΑ να εκφράζει άλλη εθνική θέση από τον ΥΠΕΞ.

Ειδικότερα, για υποχώρηση από την πολιτική-κατάκτηση απόφαση του Βουκουρεστίου όλου του ΝΑΤΟ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και τους αναγκαίους όρους εισόδου σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. με υποχρεωτική συναίνεση της Ελλάδας, εγκάλεσε τον αρχηγό των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο,(που γνωρίζουν μεγάλη πτώση επιρροής σε όλες τις δημοσκοπήσεις), η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή «Φυλή των φίλων» με τον Κώστα Αρβανίτη.

Σχολιάζοντας τα όσα διημείφθησαν χτες στη Βουλή με αφορμή τις αναφορές του υπουργού Άμυνας για την ονομασία της ΠΓΔΜ, σε αντίθεση με μια ευρύτερη εθνική συναίνεση, που διαμορφώθηκε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «ο κ. Καμμένος χθες σε μία παραληρηματική ομιλία μπέρδεψε διάφορα πράγματα, άρχισε να μιλά για θέση που δεν θα περιέχει το όνομα Μακεδονία, γύρισε πίσω σε θέση παλιότερη θέση πολιτικών αρχηγών που έχει αλλάξει και την οποία όμως είχε ο ίδιος προσωπικά ψηφίσει δύο φορές ως βουλευτής της ΝΔ». Η κα Μπακογιάννη έκανε λόγο για «μείζον θέμα» διότι «δύο κυβερνητικοί εταίροι εμφανίζονται με διαφορετικές θέσεις για ένα εθνικό θέμα. Αυτό είναι απόλυτη επιβεβαίωση ότι η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι για την πρόσκαιρη διαχείριση εξουσίας, δεν έχει να κάνει με ουσιαστική προγραμματική σύγκλιση».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «αδιανόητο να λέει άλλα ο Καμμένος άλλα ο Κοτζιάς» για το Σκοπιανό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι «το θέμα τώρα σοβαρεύει» και επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό ότι «ο κ. Τσίπρας παρακολουθούσε μουγγός το παραλήρημα Καμμένου» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο υπουργός άμυνας «σε μια προσπάθεια να κρατήσει το όποιο μικρό του ακροατήριο και να βρει κάνα ψηφαλάκι θέτει θέματα που αδυνατίζουν την εθνική θέση».

Επεσήμανε δε, ότι «η μεγάλη μας δύναμη στο Βουκουρέστι ήταν ότι η Ελλάδα πήγε με ενιαία εθνική γραμμή». Η μεγάλη επιτυχία του Βουκουρεστίου είπε η κα Μπακογιάννη είναι ότι συμφώνησαν σε αυτή την εθνική θέση όλοι νατοϊκοί εταίροι λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την απόφαση την «έγραψα εγώ με τα χεράκια μου και προέβλεπε» πρώτα λύση στο όνομα της ΠΓΔΜ (σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις) και μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ.

-Για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η πρώην υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι η Τουρκία είναι εξαιρετικά αδύναμη και με όλα τα μέτωπα ανοιχτά σε όλη την ευρύτερη περιοχή, σε αντίθεση με την προϋπόθεση του δόγματος Νταβούτογλου για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες της. Παράλληλα επεσήμανε και προέβλεπε, πως παρά τους υψηλούς τόνους.λεονταρισμούς της σημερινής ηγεσίας της Τουρκίας η γειτονική χώρα δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω κινήσεις αναφορικά με τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Κύπρου «διότι η δικής της κατάσταση δεν της επιτρέπει να αθροίσει συντονισμένα και με βάση διεθνές δίκαιο δυνάμεις απέναντι της». Αντίθετα αποδεικνύεται συνεχώς ότι είναι απομονωμένη και με προβληματικές σχέσεις, όπως το επιβεβαιώνουν οι σαφείς δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Κατά στενό συνεργάτη της κ .Μπακογιάννη πεποίθηση της είναι ότι το καθεστώε Ερντογκάν δεν θα τολμήσει επιχείρηση στην Κύπρο και το Αιγαίο, αν και θα συνεχίσει το καθεστώς προκλήσεων.

ΠΕΡΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΘΑΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η κα Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις στελεχών του στη δικαιοσύνη ενώ χαρακτήρισε μείζον πολιτικό θέμα την τοποθέτηση της κα Θάνου ως προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού. «Η Δημοκρατία είναι σαν ένα λουλούδι, θέλει νερό για να ανθίσει και χρειάζεται συνεχή προσπάθεια, θέλει κανόνς και αρχές για να διατηρηθεί η βασική αρχή της διάκρισης των εξουσιών». Ειδικότερα εξήγησε τόνισε και συμπλήρωσε ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος κ Αθανασίου «παραιτήθηκε από εισαγγελέας και κατέβηκε ως βουλευτής, ενώ άλλοι δικαστικοί αποσπάσθηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα, ως νομικοί σύμβουλοι σε Υπουργεία κλπ, μετά από απόφαση επιλογής του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και με βάση συγκεκριμένη νομοθεσία.. Με άλλη θεσμική ιδιότητα, αν πχ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την κα Θάνου επικεφαλής του Επικρατείας και δια της ψήφου του ελληνικού λαού εκλεγεί ας την κάνει και Πάπα της Ρώμης», κατέληξε

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments