Βελτιωτικές αλλαγές στις συντάξεις χηρείας

Βελτιωτικές αλλαγές στις συντάξεις χηρείας

Την αναδρομική χορήγηση αυτοτελούς του νέου κατώτατου ορίου σύνταξης λόγω θανάτου, που βάσει του Ν.4499/2017 είναι 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης και 360 ευρώ για 15 (-1,25% ανά έτος), προβλέπει για τον χήρο (ακόμα και διαζευγμένο) σύζυγο, όσο και για τα τέκνα του θανόντος, εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Αν. Πετρόπουλος.

Όπως προβλέπουν η εγκύκλιος και ο σχετικός νόμος, οι παρεμβάσεις στο καθεστώς χορήγησης και στα κατώτατα ποσά των συντάξεων, εφαρμόζονται σε όσους δικαιούνται τη σύνταξη, λόγω θανάτου που επήλθε από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά.

Ειδικότερα, με βάση τις νέες διατάξεις, ο επιζών σύζυγος εξακολουθεί να λαμβάνει τη σύνταξη θανάτου για όσο χρονικό διάστημα δικαιούται και το τέκνο σύνταξη θανάτου. Επίσης, στους δικαιούχους σύνταξης, λόγω θανάτου, συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα που απώλεσαν τον γονέα τους κατά τη διάρκεια του έτους προετοιμασίας για την εισαγωγή σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή, ανεξαρτήτως της επιτυχούς, ή μη, έκβασης των εξετάσεων.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.