Δημοσκόπηση Pulse: Η Ν.Δ προηγείται με 4,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Η Ν.Δ προηγείται με 4,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ

kalpi_db8Η Ν.Δ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης, της τρίτης κατά σειράς, που είδε το φως της δημοσιότητας, την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του Action24, η Ν.Δ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 4,5 μονάδες. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από τους ερωτηθέντες, ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 28% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή να ακολουθούν με 5,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 4,5 ποσοστιαίες μονάδες- 31% έναντι 26,5%- με το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή να ακολουθούν με 6%.

Οι ερωτηθέντες θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (27%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (25%), ενώ το 41% απαντά «κανένας από τους δύο».

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 52% στις θετικές απόψεις και 41% αρνητικές, ακολουθεί ο Βασίλης Λεβέντης με 36% θετικές και 56% αρνητικές, ο Αλέξης Τσίπρας με 35% θετικές και 60% αρνητικές, η Φώφη Γεννηματά με 33% θετικές γνώμες και 61% αρνητικές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 33% θετικές και 58% αρνητικές, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 30% θετικές και 63% αρνητικές, ο Πάνος Καμμένος με 25% θετικές και 68% αρνητικές και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10% θετικές απόψεις και 84% αρνητικές.
Ακόμη, το 71% απάντησε ότι αντιμετωπίζει απαισιόδοξα την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες, ενώ το 51% εκτιμά ότι δεν θα αλλάξει τίποτα αν η κυβέρνηση πετύχει ελάφρυνση χρέους, με το 39% να δηλώνει ότι θα είναι περισσότερο αισιόδοξο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσκόπηση της Αlco που έγινε για το Πρώτο Θέμα η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου κατά 3,3%.
Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει το 21,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 18%. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.
Επίσης σε δημοσκόπηση που έγινε για τα «Παραπολιτικά από την Metron Analysis στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments