Διαφοροποίηση Τσακαλώτου από κυβερνητική γραμμή για Βαρουφάκη

Στη διαρροή Μαξίμου που άφηνε να εννοηθεί ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης δρούσε με προσωπική ατζέντα στη διαπραγμάτευση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ανοιχτά πως η ευθύνη είναι συλλογική και αφορά το σύνολο της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στις αναφορές της αντιπολίτευσης για τα στοιχεία του Βαρουφάκης – gate και όσα ο προκάτοχός του αποκάλυψε για plan X, ανέφερε: «Εχω τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές. Διευκρινίσαμε – και το έκανε και ο πρωθυπουργός – τα θετικά και τα αρνητικά για το πρώτο 6μηνο. Υπάρχει συλλογική ευθύνη σε μια κυβέρνηση».

Η δήλωσή του αυτή ερμηνεύεται ως έμμεση διαφοροποίηση από την κυβερνητική γραμμή, καθώς δείχνει ότι ο κ. Βαρουφάκης δρούσε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Το Μέγαρο Μαξίμου σε διαρροή του επισήμαινε ότι «η αξιοπιστία των επιλογών του κ. Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση έχουν κριθεί σε όλα τα επίπεδα».

Η βουλευτής της ΝΔ Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου είχε καλέσει τον κ. Τσακαλώτο να απαντήσει για το Plan x: «Δεν έχετε απαντήσει κάτι για τον προκάτοχό σας. Εσείς συνεχίζετε την τακτική των μαγνητοφωνήσεων; Μαγνητοφωνείτε τους ομολόγους σας;».

«Δεν μπορεί κάποιος να είναι υπουργός Οικονομικών, να τηρεί τις υποχρεώσεις του και να απαντά στις συνεντεύξεις του κ. Βαρουφάκη. Και τα δύο δεν γίνεται, είναι θέμα χρόνου», σχολίασε αιχμηρά ο κ. Τσακαλώτος.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments