Απασφάλισε η Κωνσταντοπούλου. Εξαπέλυσε μύδρους εναντίον Τσίπρα-Βούτση

Απασφάλισε η Κωνσταντοπούλου. Εξαπέλυσε μύδρους εναντίον Τσίπρα-Βούτση

Εξηγήσεις οφείλει να δώσει η κυβέρνηση για τα όσα αποκάλυψε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία σε ανάρτηση της στο Facebook, ανέφερε ότι “Ο Πρωθυπουργός μου είπε πώς μόνο μια κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια δικτατορία μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση”.
Η αναφορά περί δικτατορίας, από μόνη της δημιουργεί μείζον θέμα, που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Θα πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο γιατί αφορά, πλέον τον Πρωθυπουργό ο οποίος διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.
Αφορμή για την αποκάλυψη αυτή στάθηκε συνέντευξη του προέδρου της Βουλής Νίκ. Βούτση στην Καθημερινή ο οποίος είπε σκληρές αλήθειες για το κόμμα του και την κυβέρνηση του, όπως: «Φλερτάραμε με πολλές αυταπάτες ως απεδείχθησαν, για Κινέζους, για Ρώσους, για Ντράγκι, για το μέτωπο του Νότου, που έρχεται αλλά καθυστερημένα. Υπήρχαν εναλλακτικές στην τακτική μας που δεν στηρίζονταν στον υπαρκτό συσχετισμό δυνάμεων, άρα μπορεί να τις ονομάσει κανείς πολιτικές αυταπάτες, αλλά δεν υπήρχε ποτέ η επιλογή «ευρώ ή δραχμή».
Όπως ήταν αναμενόμενο ευθείες βολές έριξε και για την προκάτοτοχό του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής. «…Για 2,5 μήνες γεμάτους, η Ζωή έκανε τέρατα και σημεία, είχε απασφαλίσει που λένε… Συνεδριάσεις που κρατούσαν μέχρι το πρωί, μπούλινγκ, απίστευτα πράγματα που δεν είναι κι αυτά γνωστά… Εμείς κάνουμε εκλογές και η Κωνσταντοπούλου μόνη της κάνει Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δριμύτατη ήταν η απάντηση της πρώην Προέδρου της Βουλής η οποία χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του “σεξιστικό παραλήρημα” με “ιταμό ύφος” και “ακατάσχετη λασπολογία”.
Παράλληλα, διατυπώνει όμως κατηγορίες τόσο κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, όσο και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για “πλαστογράφους της ιστορίας”, για “προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού”, ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι “μας διαχειρίστηκε αριστοτεχνικά και εκμεταλλεύθηκε την εμπιστοσύνη μας”.
Ωστόσο αίσθηση παρουσιάζει ένας διάλογος μεταξύ της ίδιας και του Πρωθυπουργού στις 9 Ιουλίου 2015 αργά το απόγευμα προς βράδυ μετά το δημοψήφισμα, το οποίο περιγράφει στο άρθρο της η κ. Κωνσταντοπούλου.
Όπως η ίδια διηγείται: “Ο Τσίπρας με κάλεσε στο γραφείο του, με την παρουσία Βούτση-Φλαμπουράρη, για να μου ανακοινώσει ότι θα φέρει με διαδικασία κατεπείγοντος “εξουσιοδότηση συμφωνίας” στα αγγλικά, την οποία μου επέδειξε, του δήλωσα τη διαφωνία μου και προσπάθησα επί 2ωρο να του εξηγήσω ότι αυτό αποτελούσε ευθεία παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και καίρια αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας. Εμβρόντητη άκουσα τον Τσίπρα να λέει, ενώπιον των Βούτση και Φλαμπουράρη, οι οποίοι παρέμεναν σιωπηλοί, ότι “μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία” μπορεί αντεπεξέλθει στην κατάσταση. Ζήτησα τότε από τον Α. Τσίπρα να μιλήσουμε οι δυο μας, κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε, αλλά στο οποίο οι Βούτσης-Φλαμπουράρης συγκατένευσαν και αποχώρησαν.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments