Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες – Κλείνουν το τελωνείο των Κήπων και τα Τέμπη

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες – Κλείνουν το τελωνείο των Κήπων και τα Τέμπη

Στον αποκλεισμό επ’ αόριστον του τελωνείου των Κήπων προχωρούν από σήμερα στις 11.00 το πρωί οι αγρότες του νοτίου Έβρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή, οι μέχρι τώρα εξελίξεις δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου με την κυβέρνηση καθώς δεν έχει ικανοποιηθεί το κύριο αίτημα του αγροτικού κόσμου για απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων, ασφαλιστικού και φορολογικού.
«Αυτό που συμβαίνει είναι παραλογισμός. Πιστεύουμε ότι είναι εφικτή η βελτίωση του ασφαλιστικού. Να πληρώσουμε, αλλά να μπορούμε να επιβιώσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε ισάξια ανταγωνιστικοί με τους Ευρωπαίους όταν εκεί η φορολογία είναι της τάξης του 3-5 ή 7% και εδώ συζητάμε για διψήφια μεγέθη».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι συγκεντρωμένοι αγρότες στα Τέμπη, οι οποίοι κρατούν κλειστή την κοιλάδα των Τεμπών από τις 12:00 έως τις 20:00 σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμβολικοί αποκλεισμοί είναι παρελθόν και καθημερινά οι αγρότες θα κλείνουν για αρκετές ώρες νευραλγικά σημεία στις Εθνικές Οδούς της χώρας.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments