Στο κενό η πρόταση Κατρούγκαλου για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Οι δανειστές είπαν όχι.

Στο κενό η πρόταση Κατρούγκαλου για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Οι δανειστές είπαν όχι.

Δεν εξελίχθηκε καλά η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με το κουαρτέτο στον 8ο όροφο του κεντρικού ξενοδοχείου Hilton για το Ασφαλιστικό. Οι δανειστές είπαν όχι στην πρόταση Κατρούγκαλου για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Η εξέλιξη αυτή αλλάζει τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου όσον αφορά την εξοικονόμηση των 500 εκατ. ετησίως από το συγκεκριμένο μέτρο. Έτσι θα πρέπει να αναζητήσει τα χρήματα από άλλα ισοδύναμα μέτρα.
Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Εργασίας, έγινε σκληρή διαπραγμάτευση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό και δημιουργικό πλαίσιο. Οι δανειστές επανέλαβαν τις γνωστές θέσεις τους αλλά όπως επισήμανε η ίδια πηγή ήταν μια διαπραγμάτευση όπως την περιμέναμε. Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο.
Μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε την «κόκκινη γραμμή» για την προστασία των κύριων συντάξεων, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να κοπούν οι κύριες συντάξεις» ενώ παραδέχθηκε ότι «οι εισφορές είναι στο… θεό» και ότι το προτεινόμενο σύστημα καταβολής εισφορών θα ευνοήσει τα χαμηλά εισοδήματα και θα επιβαρύνει τα μεσαία και τα υψηλά.
Ο υπουργός Εργασίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκπτώσεις για τους αγρότες να ισχύσουν για πέντε αντί για τρία χρόνια ενώ δεν απέκλεισε επιπλέον «χειρουργικές» επεμβάσεις για την ελάφρυνση των επιστημόνων σχετικά με τις εισφορές υπέρ εφάπαξ και επικουρικής ασφάλισης.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments