Καταρρέει η αγορά ακινήτων στη Θεσσαλονίκη

Καταρρέει η αγορά ακινήτων στη Θεσσαλονίκη

Προς 300 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο πωλούνται τα μεταχειρισμένα ακίνητα στην αγορά της Θεσσαλονίκης, έναντι 1.100-1.200 ευρώ/τμ το 2008.

«Η αγορά έχει βρεθεί σε επίπεδα πρωτόγνωρα» δήλωσε ο Γιώργος Κούσης, ιδρυτής και μέτοχος της εταιρείας Oikies Real Estate.

Αναφερόμενος στις τιμές των ακινήτων που έχουν πλέον πιάσει πάτο ο γνωστός κτηματομεσίτης ανέφερε ότι η περίοδος προσφέρεται για «ασφαλείς» αγορές από όσους διαθέτουν το κεφάλαιο, δεδομένου ιδίως ότι η απόδοση που είναι δυνατόν να «δώσει» ένα οικιστικό ακίνητο μπορεί να αγγίξει σήμερα το 12%».

Ερωτηθείς για το ποιοι αγοράζουν ακίνητα αυτό το διάστημα ο κ. Κούσης επεσήμανε: «Οσοι θέλουν να επενδύσουν -σε πρώτη, δεύτερη, τρίτη κατοικία».

Την εκτίμηση ότι η αγορά έχει πλέον πιάσει πάτο ως προς τις τιμές, διατυπώνει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, Άγγελος Πασσαλίδης.

Όπως λέει, στα μεσιτικά γραφεία εκδηλώνεται έντονη τάση για επενδύσεις από πιθανούς αγοραστές, αλλά η πολιτική αστάθεια, η αβεβαιότητα και τα λάθη δεν αφήνουν να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα στην κτηματαγορά. Αγοραστικό ενδιαφέρον υπάρχει πάντως από ξένους και συγκεκριμένα Βαλκάνιους και Ρώσους, με ιδιαίτερη ζήτηση για οικιστικά ακίνητα και ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, όπου -σύμφωνα με τον κ. Πασσαλίδη – έχει αρχίσει να εκδηλώνεται συνωστισμός, σε σχέση με τις ανάγκες που θα δημιουργήσει η αναμενόμενη κάθοδος Ολλανδών τουριστών και συνταξιούχων.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments