Φωτιά στο Twitter από δήλωση της Μέριλ Στριπ

Φωτιά στο Twitter από δήλωση της Μέριλ Στριπ

«Αυτό που παρατήρησα είναι ότι υπάρχει ένας πυρήνας ανθρωπιάς που διαδίδεται μέσω κάθε πολιτισμού. Και σε τελευταία ανάλυση, όλοι καταγόμαστε από την Αφρική, ξέρετε. Όλοι μας είμαστε Βερολινέζοι, στην πραγματικότητα όλοι μας είμαστε Αφρικανοί». Αυτή είναι η πρόταση της βραβευμένης αμερικανίδας ηθοποιού, που δημιούργησε το παγκόσμιο κύμα αντιπαράθεσης.

Η Μέριλ Στριπ η οποία τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο Βερολίνο, προεδρεύουσα της κριτικής επιτροπής του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου αν είναι εξοικειωμένη με ταινίες από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή. Η ηθοποιός αφού αναφέρθηκε σε ταινίες που παρακολούθησε από τις περιοχές αυτές, όπως μια Ιορδανική και μια Αφρικανική, κατέληξε συμπερασματικά στην επίμαχη φράση, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον όλων των ΜΜΕ παγκοσμίως.

Η δήλωση της βραβευμένης 3 φορές με Oscar ηθοποιού και υποψήφιας 19 φορές, συνέπεσε με τη διαμάχη που ξέσπασε προ ημερών στο Χόλιγουντ από τον Τζόρτζ Κλούνεϊ, όταν διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν έγχρωμοι υποψήφιοι για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η απορία βέβαια είναι στο ότι κάποιοι εναντιώνονται σε κάτι που είναι γεγονός. Οι πρόσφατες αναλύσεις των ερευνητών του DNA σχετικά με την καταγωγή μας, επιβεβαιώνουν τις υποψίες τους. Καταγόμαστε όλοι από τη “Λούσι”, εκείνης της μαυρούλας που έζησε στην κεντρική Αφρική πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια. Η Μέριλ Στριπ λοιπόν ακόμα κι αν μίλησε μεταφορικά, στην ουσία κυριολεκτούσε.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments