Μήνυμα ανθρωπιάς έστειλε ο Αι Γουέι Γουέι στο Βερολίνο

Μήνυμα ανθρωπιάς έστειλε ο Αι Γουέι Γουέι στο Βερολίνο

Eντυπωσίασε τους Βερολινέζους με το εξαιρετικά ευφάνταστο έργο του ο Αι Γουέι Γουέι, το οποίο αφιέρωσε στη μνήμη των προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου, ακολουθώντας το όνειρό τους για μια καλύτερη τύχη, μακριά από τη δυστυχία του πολέμου. Ο διάσημος καλλιτέχνης είχε την ιδέα να ντύσει τις ψηλές κολώνες του συναυλιακού κτιρίου Konzerthaus του Βερολίνου, με τα χιλιάδες original πορτοκαλί σωσίβια που φορούσαν οι πρόσφυγες στο ταξίδι τους προς την ελληνική στεριά.

«Του δώσαμε με μεγάλη χαρά 14.000 σωσίβια, με τα οποία θα δημιουργήσει διάφορα εικαστικά μοτίβα σε όλο τον κόσμο. Θέλει να στείλει το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει το έγκλημα των διακινητών. Είναι αδιανόητο για την Ευρώπη να αφήνει τη “διαχείριση” του προβλήματος σε παράνομους διακινητές ψυχών, οι οποίοι δίχως καμία αιδώ εκμεταλλεύονται οικονομικά, σωματικά και ψυχολογικά, κατατρεγμένους ανθρώπους», έχει δηλώσει ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός σχετικά με το έργο που παρουσίασε ο ακτιβιστής εικαστικός Αι Γουέι Γουέι στον συναυλιακό χώρο.

Η επιλογή του χώρου μόνο τυχαία δεν ήταν, αν λάβει κανείς υπόψη πως ένας από τους βασικούς προορισμούς των προσφύγων είναι η Γερμανία. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Μυτιλήνη για τη συνέχιση του ντοκιμαντέρ που γυρίζει για την καθημερινή ζωή των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και με τις ιστορίες τους για το πώς έφτασαν να ξεσπιτωθούν και να στραφούν στο κατώφλι της Ευρώπης. Στο ντοκιμαντέρ που θα ολοκληρωθεί το 2017, ο Αι Γουέι Γουέι θα ακολουθήσει την πορεία τους στην Ευρώπη, μέχρι και την εγκατάστασή τους στις χώρες προορισμού.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments