Τριμερής Ελλάδος – Τουρκίας- Γερμανίας για το προσφυγικό

Τριμερής Ελλάδος – Τουρκίας- Γερμανίας για το προσφυγικό

Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης Ελλάδος – Τουρκίας- Γερμανίας για το προσφυγικό μεθοδεύεται με άκρα μυστικότητα τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση θα γίνει επίπεδο πρωθυπουργών (Τσίπρα – Νταβούτογλου) υπό την εποπτεία της κυρίας Μέρκελ.

Η συνάντηση αναμένεται να γίνει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Στη συνάντηση δεν πρόκειται να συζητηθούν λεπτομέρειες, όπως τα ερωτήματα για τα επιχειρησιακά προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν και τα οποία θέτει το Γενικό Επιτελείο του Ναυτικού, αλλά θα γίνει πολιτική συζήτηση για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο προσφυγικό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και θα ζητήσει από τον κ. Νταβούτογλου να τηρήσει και η Τουρκία της δικές της έναντι της ΕΕ, με δεδομένη τη χρηματοδότηση που λαμβάνει από τα κράτη μέλη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα θέσει ζητήσει την ενεργό στήριξη της κυρίας Μέρκελ για τη χρηματοδότηση και της χώρας μας, αν και άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα που δικαιούται η Ελλάδα αναμένουν την αίτησή της εδώ και μήνες, για να απορροφηφούν από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments