Λυκόσκυλα εναντίον μεταναστών

Λυκόσκυλα εναντίον μεταναστών

Aπίστευτο ακούγεται για να είναι αληθινό στις μέρες μας, αλλά όπως υποστηρίζουν μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ειδομένη, οι Σκοπιανοί φρουροί αφήνουν τη νύχτα τους εκπαιδευμένους σκύλους να δαγκώνουν όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το σκοτάδι για να περάσουν στη χώρα τους. Έτσι εξηγείται το ότι έχουν περιθάλψει 20 περίπου άτομα που επαναπροώθησαν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα, με σοβαρά τραύματα από δαγκωματιές σκύλων.

Βλέποντας μάλιστα τον φράχτη που πρόσφατα τοποθέτησαν να έχει γεμίσει με «ανοίγματα», έχουν ήδη αρχίσει την κατασκευή και δεύτερου με σκοπό να εγκλωβίζουν τους μετανάστες στο κενό των πέντε μέτρων που θα υπάρχει μεταξύ των δύο φρακτών. Αν και για την ώρα η κατάσταση μοιάζει να είναι διαχειρίσιμη, στα σύνορα έχει αρχίσει να μυρίζει μπαρούτι, δεδομένου ότι μόλις ανοίξει ο καιρός θα αυξηθεί σημαντικά η εισροή των μεταναστών και καμία πλευρά δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει αυτό που της αναλογεί. Στην βόρεια Ελλάδα έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη και την Ειδομένη.

Κανείς επίσης δεν ξέρει τι θα συμβεί με το μεταναστευτικό πληθυσμό που έχει ήδη περάσει τα σύνορα, αν κλείσει η Ελλάδα τα δικά της σύνορά λόγω Σέγκεν. Η Αυστρία επίσης πριν καλά καλά τελειώσει ο Φεβρουάριος δήλωσε πως έχει συμπληρώσει τον αριθμό των 37.000 προσφύγων που είχε ανακοινώσει πως θα δεχτεί για φέτος, οπότε θα σταματήσει να δέχεται άλλους. Oι πρόσφυγες πάλι δεν πτοούνται. Τι είναι το κρύο, η πείνα ή τα δαγκώματα των σκύλων μπροστά στις σφαίρες και τις βόμβες που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments