ΝΔ: Ρουσφετολογική διάταξη για να βολέψουν τον «κομματικό στρατό» στην Υγεία

ΝΔ: Ρουσφετολογική διάταξη για να βολέψουν τον «κομματικό στρατό» στην Υγεία

Την ώρα που οι πολίτες υποφέρουν και αναμένεται και μειωθούν για 12η φορά οι συντάξεις η Κυβέρνηση επιχειρεί να «βολέψει» και πάλι στελέχη και ψηφοφόρους της δημιουργώντας θέσεις στο δημόσιο, η κάλυψη των οποίων θα γίνεται με ευθύνη του εκάστοτε υπουργού Υγείας.

Την καταγγελία για το βόλεμα του «κομματικού στρατού» του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μέσω ρουσφετολογικών διατάξεων του παραλλήλου προγράμματος καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης με το άρθρο 61 του Παράλληλου Προγράμματος η κυβέρνηση προχωρά στη θέσπιση ενός καινοφανούς θεσμούς στον τομέα της Υγείας με την ονομασία “Διαμεσολαβητές Υγείας” και “Συντονιστές Υπηρεσιών Υγείας”.

Σύμφωνα με το άρθρο 61 θεσπίζονται οι «Διαμεσολαβητές Υγείας (Δ.Υ.)» με αποστολή την αρωγή σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για άρση των εμποδίων στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας του Δημοσίου Συστήματος. Κατά το ίδιο άρθρο ως “Διαμεσολαβητές” ορίζονται από τον Υπουργό Υγείας πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας που ανήκουν ή προέρχονται από την τοπική κοινωνία ή τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού” διατύπωση η οποία έχει προκαλέσει την οργή της Νέας Δημοκρατίας.

Με ανάρτησή του στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης κάνει λόγο για “Θεσμικό GREXIT στην Υγεία”. “Απίστευτο! Υποκαθιστούν θεσμούς κ διοικήσεις με έμμισθους κομματικούς μηχανισμούς παραεξουσίας σε κάθε νοσοκομείο! Αντί για γιατρούς κ νοσηλευτές διορίζουν έμμισθους μηχανισμούς ημετέρων σε όλα τα νοσοκομεία!” έγραψε ο κ. Βρούτσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους στην οποία επισημαίνεται ότι από την εν λόγω ρύθμιση προκύπτει δαπάνη και επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού η οποία ωστόσο δεν έχει υπολογιστεί από την κυβέρνηση, γεγονός που είναι κοινοβουλευτικά απαράδεκτο, καθώς η συγκεκριμένη διάταξη αφού δεν συνοδεύεται από τη μελέτη της δαπάνης που θα προκαλέσει στο δημόσιο, εκ του κανονισμού της Βουλής θα έπρεπε αυτομάτως να απορριφθεί.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments