Διοικητής ΙΚΑ: Σε 80.000 ανέρχονται οι συντάξεις που εκκρεμούν μέσα στο 2015

Διοικητής ΙΚΑ: Σε 80.000 ανέρχονται οι συντάξεις που εκκρεμούν μέσα στο 2015

Οι κύριες συντάξεις που εκκρεμούν μέσα στο 2015, ανέρχονται σε 80.000 και η καθυστέρηση στην απονομή τους οφείλεται στην αλλαγή της νομοθεσίας που έγινε το εν λόγω έτος, είπε ο διοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Σε δηλώσεις του στο Mega, αναφέρθηκε και στις κατασχέσεις λόγω οφειλών προς το ΙΚΑ, λέγοντας ότι δεν έχουν γίνει πλειστηριασμοί σπιτιών και ότι στο στόχαστρο του ασφαλιστικού ταμείου έχουν μπει οι μακροχρόνια μεγαλοοφειλέτες, που διαθέτουν -όπως επισήμανε- χρήματα.

Ο κ. Καλαματιανός τόνισε ότι το ΚΕΑΟ πλέον στέλνει ηλεκτρονικά κατασχετήρια στις τράπεζες, γεγονός που μείωσε τη γραφειοκρατία, το κόστος και απλοποίησε τη διαδικασία των κατασχέσεων.

Μάλιστα, ανέφερε ότι τον Ιανουάριο του 2016, τα έσοδα του ΚΕΑΟ ανήλθαν σε 61 εκατ. ευρώ, την ώρα που το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015 είχαν εισπραχθεί 50 εκατ. ευρώ.

Ο διοικητής του ΙΚΑ διευκρίνισε ότι εφόσον ο οφειλέτης μπει στη ρύθμιση των 12 δόσεων, τότε μπαίνει σε αναστολή η οφειλή του και η διαδικασία της κατάσχεσης.

Μιλώντας για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, είπε ότι έχουν ενταχθεί 133.000 οφειλέτες, από τους οποίους οι 74.000 εξακολουθούν να οφείλουν χρήματα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.