Προβόπουλος: Καταστροφή η επιστροφή στη δραχμή

Προβόπουλος: Καταστροφή η επιστροφή στη δραχμή

Το σενάριο-ξαφνικά- της επιστροφής στη δραχμή επανέφερε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουlος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, προκαλώντας πολλά ερωτήματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Προβόπουλος παρομοίωσε με «κόλαση» το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή κάνοντας λόγο για εχθρικό κλίμα για τις επενδύσεις. «Για να κόψει μια κεντρική τράπεζα δραχμές, χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο. Την ίδια στιγμή το ευρώ, ως σκληρό νόμισμα θα έχει αποσυρθεί από την αγορά. Επτά χρόνια ζούμε στους ρυθμούς της λιτότητας και δεν υπάρχει πρόοδος και μιλάμε ακόμα για Grexit».

Επίσης χαρακτήρισε καταστροφική την αναβολή της αξιολόγησης τονίζοντας ότι η παράταση της αβεβαιότητας λειτουργεί υπονομευτικά για την οικονομία.

Αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα γινόταν δεκτό το αίτημά του για «κούρεμα» του χρέους, ενώ δήλωσε ότι έγινε απαισιόδοξος, ακούγοντας πως υπουργός Οικονομικών θα γίνει ο Γιάννης Βαρουφάκης. «Όλοι λένε ότι ήταν μοιραίο πρόσωπο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, τονίζοντας ότι είχε προειδοποιήσει για την αύξηση του ελλείμματος και κατέκρινε τις παροχές των πρώτων μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εκείνη την περίοδο, κάνοντας λόγο για λάθος οικονομική πλατφόρμα.

Όσον αφορά τις αναφορές του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος υποστήριξε πως ο κ. Προβόπουλος θα μπορούσε να αναλάβει την πρωθυπουργία σε μία ενδεχόμενη οικουμενική κυβέρνηση, ο πρώην διοικητής της ΤτΕ τον ευχαρίστησε, ωστόσο όπως διευκρίνισε, οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να βρουν τις λύσεις.

Ο κ. Προβόπουλος τάχθηκε ενάντια σε ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας πως η Ελλάδα είναι σε άσχημη κατάσταση. Παράλληλα, χαρακτήρισε αδύνατη την έξοδο από την κρίση εφόσον υπάρχει ασυνέχεια στο πολιτικό σύστημα. «Ήμουν έξι χρόνια διοικητής της ΤτΕ και συνεργάστηκα με οκτώ υπουργούς Οικονομικών», εξήγησε.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments