Εξαθλίωση και απελπισία στην Ειδομένη

Εξαθλίωση και απελπισία στην Ειδομένη

Ανυπόφορη η κατάσταση στην Ειδομένη, όπου βρίσκονται περίπου 13.000 πρόσφυγες, με τις βροχές να εντείνουν να δυσκολεύουν τη ζωή τους ακόμη περισσότερο.

Εκτός από τις κακές καιρικές συνθήκες, η έλλειψη τροφής και πόσιμου νερού, δημιουργούν εικόνες εξαθλίωσης. Δεν λείπουν και οι καυγάδες για το λίγο φαγητό.

Η Daily Mail σε ρεπορτάζ της ανέφερε ότι μητέρες προσπαθούν να ανάψουν φωτιά με ό,τι βρίσκουν προκειμένου να ζεσταθούν τα παιδιά τους, για τα οποία βράζουν μέχρι και γρασίδι.

Την Τρίτη, η βροχή πλημμύρισε και κατέστρεψε κι άλλες σκηνές που είχαν στηθεί στα χωράφια γύρω από τον καταυλισμό.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος είπε στο Mega ότι επιδημιολογικά η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι εφόσον δεν στεγαστούν τις επόμενες μέρες οι πρόσφυγες μακριά από τον υπαίθριο καταυλισμό, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο κ. Γιαννόπουλος είπε επίσης ότι εξετάστηκαν πολλά παιδιά και ενήλικες και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα με το ανώτερο αναπνευστικό τους, αλλά η κατάσταση είναι «ελεγχόμενη», δήλωσε.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επιχειρεί με δυο μονάδες στην Ειδομένη και με κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών.

Κλειστά τα σύνορα

Η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ παραμένει κλειστή για τρίτο 24ωρο και κανείς δεν γνωρίζει πότε και υπό ποιες συνθήκες θα αρχίσει ξανά η ροή των προσφύγων προς τα Σκόπια.

Τα πούλμαν της επιστροφής στον Πειραιά

Στο μεταξύ, από την Τρίτη, φαίνεται πως αναχώρησαν από την περιοχή 2-3 λεωφορεία προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή κέντρα φιλοξενίας.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments