Θιβετιανό ολόφρεσκο KFC

Θιβετιανό ολόφρεσκο KFC

Παρά τις αντιδράσεις των παρακρατικών οργανώσεων άνοιξε την Τρίτη κατάστημα Kentucky Fried Chicken (KFC) στη Λάσα την πρωτεύουσα του Θιβέτ. Τα εγκαίνια μάλιστα ήταν μεγαλειώδη, με κόκκινα χαλιά, λουλούδια, ουρές αναμονής και κλαυθμούς συγκίνησης από νεαρούς φαν της αλυσίδας παρασκευής τηγανιτού κοτόπουλου στο χέρι.

Η ανακοίνωση για το άνοιγμα του εστιατορίου είχε γίνει ήδη από τον Δεκέμβριο και είχε αποδοκιμαστεί από μη κυβερνητική οργάνωση. Ο Δαλάι Λάμα πάντως, ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, ο οποίος είχε επικρίνει το σχέδιο εγκατάστασης του KFC το 2004, αυτή τη φορά τήρησε στάση σιωπής. Ο θρησκευτικός αξιωματούχος είχε κρίνει τότε ότι η επεξεργασία κοτόπουλων εκτροφής για την παρασκευή των έτοιμων φαγητών της αλυσίδας “είναι βάναυση και παραβιάζει τις θιβετιανές αξίες”.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι το KFC, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Κίνα το 1987 και έκτοτε εγκαινίασε περισσότερα από 5.000 εστιατόρια σε περισσότερες από 1.100 πόλεις της χώρας. Το συγκεκριμένο κατάστημα πάντως φρόντισε στην διακόσμησή του να υπάρχει μια μεγάλη φωτογραφία του Ανακτόρου του Ποτάλα –η πρώην κατοικία του Δαλάι Λάμα– και τριγωνικά μοτίβα με ονόματα βουνών του Θιβέτ, μεταξύ των οποίων το ‘Εβερεστ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments