4 μαγιό των 9.600 ευρώ έκαστο πουλήθηκαν στη Μύκονο

  • In ΖΩΗ
  • March 18, 2016
  • 25 Views
4 μαγιό των 9.600 ευρώ έκαστο πουλήθηκαν στη Μύκονο

Την απίστευτη ιστορία περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Group, Γεώργιος Κουτσολιούτσος, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την βράβευση του ως«Επιχειρηματία της Χρονιάς», στο διαγωνισμό της EY.
«Όταν ανοίξαμε κατάστημα Folli Follie στη Μύκονο και μάλιστα όχι στην Χώρα, αλλά στην παραλία της Ψαρού, είχαμε αποφασίσει ότι τα προϊόντα που θα πουλούσαμε θα ήταν οι πιο ακριβές σειρές μας.
Είχαμε λοιπόν μαγιό που η τιμή τους κυμαινόταν στα 250 με 300 ευρώ. Παρατηρήσαμε λοιπόν ότι πολλοί πελάτες μας ερχόταν στο κατάστημα και αγόραζαν μαγιό αυτής της σειράς, για να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.
Λίγες ώρες αργότερα, οι ίδιοι πελάτες ερχόταν ξανά στο μαγαζί και ζητούσαν ένα καινούργιο μαγιό, το οποίο ήθελαν να φορέσουν για να πάνε σε ένα από τα εστιατόρια της παραλίας, για φαγητό.
ΟΙ πωλητές του καταστήματος τους έβαζαν το βρεγμένο μαγιό που αγόρασαν πριν από μερικές ώρες σε μία κατάλληλη συσκευασία για να το πάρουν μαζί τους εκείνοι όμως αρνιόταν. Κανένας δεν πήρε ξανά μαζί του, το μαγιό που είχε αγοράσει.
Αυτό συνέβαινε για αρκετά καλοκαίρια. Όταν είδαμε στην Folli Follie ότι τα περιστατικά αυτά δεν ήταν τυχαία αλλά σύνηθες φαινόμενο, πήγα στο Harrods του Λονδίνου, στο οποίο έχει και εκεί παρουσία η αλυσίδα μας και είδα ένα από τα πιο ακριβά σορτς – μαγιό της γαλλικής φίρμας Vilebrequin, φτιαγμένο από χρυσό 24 καρατίων αξίας 7.500 λιρών (9.600 ευρώ).
Σκέφτηκα λοιπόν ότι αν έφερνα ένα τέτοιο μαγιό στη Μύκονο, ενδεχομένως και να μπορούσα να το πουλήσω. Μετά από μια μακρά συζήτηση με τους υπεύθυνους της Vilebrequin μας έδωσαν το «πράσινο φως» για να μεταφέρουμε το χρυσό μαγιό.
Το πιο ακριβό σορτς στον κόσμο τοποθετήθηκε στην προθήκη του καταστήματος μας στις 7 Αυγούστου του 2014. Λίγες μέρες μετά, στις 12 Αυγούστου το μαγιό πουλήθηκε. Το «πείραμα» μας επαναλήφθηκε και πέρυσι. Αυτή τη φορά φέραμε τέσσερα μαγιό, τα οποία και αυτά, πουλήθηκαν μέσα σε λίγες μέρες.

Ήταν τέτοια η έκπληξη των στελεχών της γαλλικής φόρμας, που μας έδωσε βραβείο για αυτή μας την επιτυχία». Σε ερώτηση για το αν σκέφτονται να αυξήσουν την ποσότητα των χρυσών μαγιό που θα φέρει η αλυσίδα φέτος, ο κ. Κουτσουλιούτσος, απάντησε χαρακτηριστικά.
«Δεν είναι εύκολο να φέρουμε μεγάλο αριθμό. Πρέπει να πετύχουμε και το νούμερο. Αν και έχουμε κατασταλάξει ότι το νούμερο των πελατών μας είναι το 3XL», είπε, παραπέμποντας σε ευμεγέθεις κυρίους, προερχόμενους κυρίως από τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του Αραβικού Κόλπου.
Τα μαγιό των 24 καρατίων της Vilebrequin, πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα. Σε κάθε κολεξιόν η γαλλική φίρμα κοσμεί με διαφορετικό σχέδιο τα σορτς – μαγιό της.
Το 2014 το σχέδιο ήταν μικρές χελώνες, ραμμένες με χρυσή κλωστή, ενώ το 2015, ήταν ένας αστακός, κεντημένος στον αριστερό μηρό.
Για αυτούς που αναζητούν ακόμη μεγαλύτερη πολυτέλεια στις βουτιές τους, τα μαγιό διατίθενται και με χρυσά κορδόνια, τα οποία στο τελείωμα τους μπορεί να έχουν ζαφείρια 0,7 καρατίων.
Σε αυτή την περίπτωση το κόστος των μαγιό μπορεί να εκτοξευθεί μέχρι τα 15.800 ευρώ. Όσα δηλαδή χρειάζεται για να επιζήσει αξιοπρεπώς μια ελληνική οικογένεια εν μέσω κρίσης.

PLP_0616

H εταιρεία πάντως έχει και σειρά με λογικές τιμές.

H εταιρεία πάντως έχει και σειρά με λογικές τιμές.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments