Οικονομικό Επιμελητήριο: Με τους φόρους σκοτώνεται την οικονομία

Οικονομικό Επιμελητήριο: Με τους φόρους σκοτώνεται την οικονομία

Αλλαγή πολιτικής με μείωση φόρων και στόχο να ξανασταθεί στα πόδια της η ελληνική επιχειρηματικότητα, ζητεί με ανακοίνωσή του το Οικονομικό Επιμελητήριο, το οποίο εκφράζοντας την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φορολογία και αυξήσεις συντελεστών, τονίζει ότι και μόνο η συζήτηση για νέες επιβαρύνσεις προκαλεί ζημιά στην οικονομία.

Φυσικά η ζημιά αυτή θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη όταν τα εισπρακτικά μέτρα που τώρα μελετά η κυβέρνηση αρχίσουν να εφαρμόζονται.

“Η οικονομία και οι φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλα φορολογικά βάρη. Τέτοια κατεύθυνση πολιτικής θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα”, αναφέρει το Επιμελητήριο, υπενθυμίζοντας ότι για κάθε μία μονάδα δημοσιονομικής προσαρμογής μέσω μέτρων λιτότητας και αύξησης φόρων, το χρέος αυξάνεται κατά 3 μονάδες ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Όπως υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κ. Κόλλιας, το φορολογικό πλαίσιο πρέπει να επανακτήσει τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα, μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων, όπως:
• Η μείωση του φορολογικών συντελεστών για φυσικά και νομικά πρόσωπα.
• Η διατήρηση του αφορολόγητου ποσού τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα.
• Η μείωση της προκαταβολής φόρου ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.
• Η μείωση και όχι περαιτέρω αύξηση της ήδη υψηλής εισφοράς αλληλεγγύης.
• Η φορολόγηση των ακινήτων με βάση τις πραγματικές τους αξίες και με βάση το πραγματικό εισόδημα που αποφέρουν στον ιδιοκτήτη.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις μετά από τις πληροφορίες για επιβολή νέας φορολογίας στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments