Παιδικό επισκεπτήριο και χώρος συνάντηση συζύγων-συντρόφων στις Φυλακές Γρεβενών

Παιδικό επισκεπτήριο και χώρος συνάντηση συζύγων-συντρόφων στις Φυλακές Γρεβενών

Δύο ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες, τη δημιουργία Παιδικού επισκεπτηρίου και τη δημιουργία χώρου συναντήσεων συζύγων-συντρόφων με κρατουμένους ή κρατούμενες, εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Το “Παιδικό επισκεπτήριο” υλοποιεί την πολιτική για φυλακές με ανθρώπινο πρόσωπο, με ειδικότερο σκοπό να μπορούν οι γονείς κρατούμενοι να περνούν χρόνο με τα μικρά παιδιά τους σε κατάλληλες συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των αρνητικών συνεπειών της φυλάκισης και η ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων, με τελικό βέβαια σκοπό την υποβοήθηση της ομαλής επανένταξης του κρατουμένου στο κοινωνικό, επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον», δήλωσε ο υπουργός.

Το παιδικό επισκεπτήριο είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με κατάλληλη επίπλωση και ζωγραφισμένους τοίχους, σαν παιδικό δωμάτιο, όπου οι κρατούμενοι γονείς θα μπορούν να συναντούν τα παιδιά τους.

Τα παιδιά θα φτάνουν στο συγκεκριμένο αυτό χώρο χωρίς να μπαίνουν στο εσωτερικό της φυλακής. Τα μοντέρνα παιδικά έπιπλα είναι αντικείμενα δωρεάς, ενώ ο χώρος διακοσμήθηκε με ζωγραφιές από κρατούμενο, στον οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης απένειμε έπαινο και χρηματικό βραβείο.

Όσον αφορά το χώρος συνάντησης συζύγων-συντρόφων με κρατουμένους ή κρατούμενες στις φυλακές Γρεβενών, τον πρώτο παρόμοιο χώρο στις φυλακές της χώρας, αποτελεί διεθνή πρακτική.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments