Επιμένουν οι ΗΠΑ να φύγει ο Άσαντ παρά τη νίκη στην Παλμύρα

Επιμένουν οι ΗΠΑ να φύγει ο Άσαντ παρά τη νίκη στην Παλμύρα

Ικανοποίηση επικρατεί στις ΗΠΑ από την ανακατάληψη της Παλμύρας, την οποία θεωρούν πλήγμα για τους Τζιχαντιστές, ωστόσο η Ουάσιγκτον επιμένει ότι ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία.

Οι ΗΠΑ είναι αντίθετες σε κάθε ενδεχόμενο το καθεστώς υπό τον Μπασάρ αλ Άσαντ να «συνεχίσει να τυραννάει τον συριακό λαό», υπενθύμισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Χθες, επίσης έγινε γνωστό ότι ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν έθεσε το θέμα της αποχώρησης από την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σε Ρώσους αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Μόσχα στις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Μόσχα, Γουίλιαμ Στίβενς στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Την ίδια ώρα το Ιράν συνεχάρη τη Δαμασκό για την “αξιοθαύμαστη” νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων στην Παλμύρα ενώ ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Χοσέιν Τζαμπέρ Ανσαρί δήλωσε ότι “η Συρία προχωρά αποφασιστικά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας η οποία οριστικά πλέον δεν θα έχει θέση στην περιοχή”.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Χασάν Ροχανί αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα της Συρίας και για μια σειρά άλλων ζητημάτων τοπικού ενδιαφέροντος.

“Έγινε μια λεπτομερής συζήτηση για το συριακό ζήτημα, κατά κύριο λόγο όσον αφορά τις επιτυχείς ενέργειες του συριακού στρατού που κατάφερε να απωθήσει τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους από την ιστορική πόλη της Παλμύρας με τη βοήθεια των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων” αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου σύμφωνα με την οποία η ανακατάληψη της Παλμύρας θεωρείται “πραγματικά σημαντικό γεγονός”.

Ο πρόεδρος Ροχανί από την άλλη, τόνισε ότι η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ Τεχεράνης και Μόσχας είναι βασικοί παράγοντες για την ειρήνευση στη Συρία.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις δεν έλαβαν μέρος στην επιχείρηση του συριακού στρατού για την εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη της Παλμύρας, αλλά η ρωσική πολεμική αεροπορία στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments