Έκτακτη σύσκεψη για να αποσυμφορηθεί ο Πειραιάς από μετανάστες

Έκτακτη σύσκεψη για να αποσυμφορηθεί ο Πειραιάς από μετανάστες

Με στόχο την αναζήτηση τρόπων για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον Ελαιώνα και στην Κυλλήνη πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της Τρίτης στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων στελεχών υπουργείων φορέων και της ηγεσίας του Λιμενικού.

Οι αρχές θέλουν πάση θυσία να πετύχουν την αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά, όπου φιλοξενούνται 5.724 μετανάστες και πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων διαμένουν σε 1100 σκηνές στους προαύλιους χώρους.

Όπως αποφασίστηκε, από το πρωί της Τετάρτης, με τη βοήθεια της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πειραιά και του δήμου, θα διανεμηθούν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ενημερωτικά φυλλάδια προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που θα τους εξηγούν γιατί θα πρέπει να μετακινηθούν από το λιμάνι, αλλά και τις διαδικασίες που θα πρέπει οι ίδιοι να ακολουθήσουν καθώς τα σύνορα πλέον είναι κλειστά. Επίσης, αναμένεται να υπάρξει η συνδρομή και μεταφραστών που θα διαθέσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά, αναμένεται η μετακίνηση ορισμένων προσφύγων και μεταναστών σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα, αλλά και σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1.300 ατόμων.

Μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν επίσης και σε κέντρο φιλοξενίας που αναμένεται να δημιουργηθεί στον Σκαραμαγκά και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα.

Νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στην πέτρινη αποθήκη, με αποτέλεσμα να παρέμβουν άντρες του Λιμενικού, και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σημειώνεται πάντως ότι οι μικροσυμπλοκές έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, ενώ οι αρχές ανησυχούν για επέκτασή τους.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments