Τι απαντά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στον Πάνο Καμμένο

Τι απαντά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στον Πάνο Καμμένο

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας σχετικά με τυχόν καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης, η κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη απάντησε γραπτώς ότι «Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη:

«Με αφορμή το ενδιαφέρον για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τµήµα της ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων οµιλίας του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Άµυνας κ. Πάνου Καµµένου, κατά τη συνεδρίαση της Ολοµέλειας αυτής της 29ης Μαρτίου 2016, µε το ακόλουθο περιεχόμενο “Μήπως η Marfin, της οποίας τα στελέχη εκδίδονται µε οµόφωνη απόφαση του Εφετείου για να δικαστούν στην Κύπρο και κατά των οποίων, σύµφωνα µε έγκυρες πηγές, εκδόθηκε ήδη ένταλµα σύλληψης, που επιβεβαιώνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, καλύπτονται;

Και από ποιον καλύπτονται; Μήπως καλύπτονται, όχι από την κ. Θάνου, αλλά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία δεν δίνει εντολή στην Ευρώπη, στην Eurojust, στον Εισαγγελέα να καταθέσει στο κοινό register τρεις υποθέσεις; Της Siemens, του Βγενόπουλου και των υποβρυχίων;” κρίνεται αναγκαίο να ανακοινωθούν τα κάτωθι:

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους. Το θέµα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust (το αποκληθέν ως “κοινό register”) ανήκει στην αρμοδιότητα του δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού που χειρίζεται
την υπόθεση, ο οποίος διαβιβάζει το αίτηµα δια του κατά τόπον αρµοδίου Εισαγγελέα Εφετών, και όχι στην αρµοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Οι υποθέσεις Siemens, Υποβρυχίων και Βγενόπουλου, στις 2 οποίες γίνεται αναφορά από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καµµένο, όπως πληροφορηθήκαμε από το Εθνικό µας Μέλος στην Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστηµα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι δύο πρώτες στις 8-9-2008 και 26-7-2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21-4-2015.

Εποµένως, ουδόλως εµπλέκεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη διαδικασία υπαγωγής υποθέσεων στο προαναφερόµενο σύστηµα διαχείρισης της Eurojust».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments