Ξεπέρασαν τους 53.000 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

Ξεπέρασαν τους 53.000 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

Περισσότεροι από 53.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ανέρχονται σε 53.042, οι νέες αφίξεις ήταν μόλις 68, ενώ ο συνολικός αριθμός όσων παραμένουν στα νησιά ανέρχεται σε 6.384.

Στην Αττική φιλοξενούνται 14.797, από τους οποίους οι 4.720 στον Πειραιά.

Σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Λάρισα βρίσκονται 2.566 άτομα, ενώ στη νότια Ελλάδα 340.

Εντός camp στην Ειδομένη παραμένουν 11.269 πρόσφυγες και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου 1.264. Συνολικά, στη βόρεια Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 28.955.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Τρίτης, στη χώρα βρίσκονταν 52.451 πρόσφυγες και μετανάστες.

Υπό κατάληψη η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων

Στο μεταξύ, η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο ύψος του κόμβου Πολυκάστρου, παραμένει υπό κατάληψη, για 5η ημέρα, από πρόσφυγες και μετανάστες με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα.

Οι πρόσφυγες έχουν στήσει σκηνές στο οδόστρωμα και μπλοκάρουν τη διέλευση των φορτηγών, τα οποία κινούνται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Αντίθετα, ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία διέρχονται κανονικά από το σημείο.

Υπό κατάληψη η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη

Επίσης, συνεχίζεται για 19η μέρα η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στον καταυλισμό της Ειδομένης, όπου πρόσφυγες και μετανάστες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments