“Ψυχρολουσία” από το συμψηφισμό επιστροφής φόρου και ΕΝΦΙΑ

“Ψυχρολουσία” από το συμψηφισμό επιστροφής φόρου και ΕΝΦΙΑ

Εδώ και πολλά χρόνια συζητείτο το θέμα του συμψηφισμού της επιστροφής φόρου από την εφορία με τα χρέη των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων. Όλοι αναγνώριζαν ότι είναι ένα δίκαιο αίτημα των πολιτών, αλλά κανείς δεν αναλάμβανε πρωτοβουλία για να ρυθμιστεί ένα ζήτημα που άπτεται της κοινής λογικής.

Αυτό το αυτονόητο κενό στην νομοθεσία μας έρχεται να καλύψει η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας. Και ενώ όλοι είμαστε έτοιμοι να χειροκροτήσουμε ως σωστή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, έρχεται η ψυχρολουσία για να μας ξυπνήσει από το όνειρο μας.
Ναι, θα υπάρχει συμψηφισμός αλλά θα αφορά και τα μελλοντικά χρέη μας. Επί παραδείγματι, αυτά που δημιουργεί ο ΕΝΦΙΑ, το γνωστό χαράτσι στα ακίνητα, που από προσωρινό έγινε μόνιμο. Ένα «χαράτσι» που πολλά νοικοκυριά λόγω των γνωστών οικονομικών δυσκολιών, ξεπληρώνουν με δόσεις. Τώρα δόσεις τέλος. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρώνεται με το που θα βεβαιώνεται επιστροφή φόρου.

Αυτή την επιεικώς απαράδεκτη λύση βρήκε η κυβέρνηση προκειμένου να μην αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι οφειλές προς το Δημόσιο αλλά και οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ να γίνουν γρηγορότερα.

Έτσι η ρύθμιση ενός αυτονόητου δίκαιου αιτήματος των πολιτών, τα κυβερνητικά σαΐνια το μετέτρεψαν σε δυσάρεστη έκπληξη. Άραγε ποια θα είναι η επόμενη;

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.