Συνέντευξη Μειμαράκη: Ντουφεκιά στον αέρα ή αντάρτικο, με πολιτικό βάθος;

Συνέντευξη Μειμαράκη: Ντουφεκιά στον αέρα ή αντάρτικο, με πολιτικό βάθος;

Σεβαστός και αγαπητός πρόεδρος στη βάση της ΝΔ είναι ο Βαγγέλης Μειμαράκης, αλλά η συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Νικ. Χατζηνικολάου είχε πολλά unfair για τη ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης δείχνει ότι δεν έχει ξεπεράσει το σοκ από την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές και υποπίπτει σε λάθη ανεπίτρεπτα για την πολιτική εμπειρία του και το ιστορικό παρελθόν του.

Μέχρι χθές ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ήταν εξαφανισμένος από το πολιτικό σκηνικό. Είχε αποσυρθεί στο πολιτικό γραφείο και όποτε του δινόταν η ευκαιρία έκανε δηλητηριώδεις διαρροές κατά της σημερινής ηγεσίας. Ξαφνικά, όμως, αποφάσισε να δώσει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάλου και αμέσως σήμανε συναγερμός στα δημοσιογραφικά στέκια. Όλοι ήταν βέβαιοι ότι ο κ. Μειμαράκης θα «κτυπούσε» τη Συγγρού αλύπητα. Και έτσι έγινε.

Ατόπημα πρώτο.

ο Β Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι, για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειάζεται «εθνική συνεννόηση» στα βασικά ζητήματα. Στην προκειμένη περίπτωση ο εν λόγω βουλευτής της ΝΔ βγήκε εκτός κομματικής γραμμής, καθώς η Συγγρού δεν βλέπει κανένα πεδίο συνεννόησης με τη σημερινή κυβέρνηση. Τα περί «εθνικής συνεννόησης» είναι μια πολύ ωραία έκφραση, που θέλει όμως αποκωδικοποίηση, γιατί το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολύ της μόδας και ο καθένας την ερμηνεύει κατά το δοκούν. Επιπλέον, όπως τίθεται παρουσιάζει τη ΝΔ αδύναμη να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας

Ατόπημα δεύτερο.

Πήρε σαφείς αποστάσεις από το αίτημα των εκλογών, που ζητά επιμόνως ο Κυριακός Μητσοτάκης. Αλλά και τη διακριτική στήριξη που παρείχε η ΝΔ στο κίνημα «Παραιτηθείτε» το οποίο βέβαια δεν ενθουσίασε το γαλάζιο επιτελείο με την πρώτη συγκέντρωση που διοργάνωσε. Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται και να μην κρύβονται κάτω από το χαλί.

Ατόπημα τρίτο.

Διαφώνησε ανοικτά με την επιχείρηση «Βαρουφάκης – Plan B» που η ΝΔ ζητά σύσταση εξεταστικής Επιτροπής. Η ΝΔ στην συγκεκριμένη υπόθεση πήρε μια επιτελική απόφαση την οποία όλα τα στελέχη οφείλουν να στηρίξουν, είτε είναι σωστή είτε λάθος.

Ατόπημα τέταρτο.

Εκτόξευσε βολές κατά του προέδρου της ΝΔ κατηγορώντας τον ότι τον έχει παραγκωνίσει, ενώ αντίθετα ευνοεί τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος τερμάτισε τέταρτος στην εσωκομματική κούρσα.

Όλα αυτά που είπε ο Βαγγέλης Μειμαράκης προκάλεσαν δυσφορία στη Συγγρού η οποία πλέον πρέπει να δει το πρόβλημα Μειμαράκη, σε άλλη βάση. Ωστόσο το μείζον ερώτημα που πρέπει η απαντήσει η ηγεσία της ΝΔ είναι αν η η χθεσινή συνέντευξη του πρώην προέδρου της ΝΔ ήταν μια «ντουφεκιά» στον αέρα από προσωπική πικρία ή ήταν ο προάγγελος ενός αντάρτικού, με πολιτικό βάθος;

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments