Εξαφανισμένοι από τις ευθύνες του χιονιά, οι αρμόδιοι υπουργοί Σκουρλέτης, Μπαλάφας, Βεναρδάκης, Σπίρτζης, Κουρουμπλής αλλά κι η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Εξαφανισμένοι από τις ευθύνες του χιονιά, οι αρμόδιοι υπουργοί Σκουρλέτης, Μπαλάφας, Βεναρδάκης, Σπίρτζης, Κουρουμπλής αλλά κι η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Αποδοκιμασία από την Κομισιόν για την παγωμένη Μόρια: Υπεύθυνη η Ελλάδα για τις απάνθρωπες συνθήκες.

Δικαιολογίες του Μουζάλα στη Βουλή, που δεν ξέρει εάν και πότε θα ληφθούν τα..κατάλληλα μέτρα στέγασης, αν και η κατάσταση γενικώς «είναι κακή». Είχε ανακοινώσει πριν 15 ημέρες ότι είχε… λύσει το προσφυγικό πρόβλημα.

Με πρώτο τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους συντονιστές Υπουργούς στο Μαξίμου ( Φλαμπουράρης, Βεναρδάκης) έως τους αρμόδιους υπουργούς κατά τομείς από τον Π. Σκουρλέτη και τον Χρ. Σπίρτζη έως τον Παν. Κουρουμπλή για τα νησιά. Κρύβονται όλοι από την εμφανή αρμοδιότητά τους για την έγκαιρη προετοιμασία και τον καλό συντονισμό των συνεπειών της κακοκαιρίας, η οποία ήταν γνωστή από δεκαημέρου και πλέον. Σε επίπεδο Περιφερειαρχών αφανείς και κρυπτόμενοι από δημόσιες δραστηριότητες και επιθεωρήσεις επιτόπιες η Ρένα Δούρου στη Αττική, ο Κ. Κατσιφάρας στη Δυτ. Πελοπόννησο με εξαίρεση τον Κώστα Μπακογιάννη περιφερειάρχη της Στερεάς.

NΔ για προσφυγικούς καταυλισμούς: «Στην αρχή “λιάζονταν”, τώρα παγώνουν»

Tις εικόνες ντροπής που επικρατούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Μόριας και άλλων περιοχών σχολίασε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κάνοντας λόγο για δήθεν ευαισθησίες, ενώ επαναφέρει το θέμα για την διασπάθιση δημοσίων πόρων με σχετική ερώτηση. Τις επανέλαβε με αυστηρό τόνο στη Βουλή σε σύγκρουση του με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σ. Μουζάλα.
Ολόκληρη η τοποθέτηση του αρμόδιου τομεάρχη:

«Οι δήθεν ευαίσθητοι αποδεικνύονται – για μια ακόμη φορά – κυνικοί, ασυνεπείς και αναξιόπιστοι.

Στις 5 Ιανουαρίου ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωνε ότι “κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο”.

Δύο ημέρες αργότερα, οι εικόνες ντροπής στον καταυλισμό της Μόριας, αλλά και άλλων περιοχών, επαλήθευαν την ανικανότητά του, καθώς οι πρόσφυγες και οι σκηνές τους βυθίζονταν στο χιόνι, την ώρα που η δήθεν ευαίσθητη Κυβέρνησή του βυθιζόταν στην ανυπαρξία της.

Γιατί στην αρχή τους άφηναν να “λιάζονται” και σήμερα τους αφήνουν να παγώνουν.

Επανέρχονται, έτσι, με αμείλικτο τρόπο, όλα τα ερωτήματα που έχω θέσει στον αρμόδιο Υπουργό και αφορούν στη διασπάθιση των δημόσιων πόρων. Ερωτήματα που προκύπτουν, άλλωστε, από καταγγελίες του πρώην Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Για όλα αυτά, περιμένω σήμερα από τον κ. Μουζάλα να απαντήσει πειστικά στη Βουλή, στην επίκαιρη ερώτηση που έχω καταθέσει από καιρό».

Επίθεση στον υπουργό Μεταναστευστικής Πολιτικής εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τις εικόνες ντροπής, όπως τονίζει, που επικρατούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Μόριας και άλλων περιοχών.

Σε δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι «οι δήθεν ευαίσθητοι αποδεικνύονται – για μια ακόμη φορά – κυνικοί, ασυνεπείς και αναξιόπιστοι» υπενθυμίζοντας πως στις 5 Ιανουαρίου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωνε ότι “κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο”». Ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ επισημαίνει πως «δύο ημέρες αργότερα, οι εικόνες ντροπής στον καταυλισμό της Μόριας, αλλά και άλλων περιοχών, επαλήθευαν την ανικανότητά του, καθώς οι πρόσφυγες και οι σκηνές τους βυθίζονταν στο χιόνι, την ώρα που η δήθεν ευαίσθητη Κυβέρνησή του βυθιζόταν στην ανυπαρξία της» τονίζοντας παράλληλα ότι «στην αρχή τους άφηναν να “λιάζονται” και σήμερα τους αφήνουν να παγώνουν».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη επανέρχονται με αμείλικτο τρόπο,όπως λέει, όλα τα ερωτήματα που έχει θέσει στον αρμόδιο υπουργό και αφορούν στη διασπάθιση των δημόσιων πόρων, ερωτήματα που προκύπτουν, όπως τονίζει άλλωστε, από καταγγελίες του πρώην Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Περιμένω σήμερα από τον κ. Μουζάλα να απαντήσει πειστικά στη Βουλή, στην επίκαιρη ερώτηση που έχω καταθέσει από καιρό» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης. Δεν συνέβη όμως παρά ο κ.Μουζάλας παραδέχτηκε ορισμένες ευθύνες του για τη κακοδιοίκηση αλλά έριξε ευθύνες για τους μετανάστες που παραμένουν στις θερινές σκηνές σε τοπικούς παράγοντες,΄ που επηρεάζονται από τη ΝΔ.

-Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη, οι χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην Αττική, από το βράδυ της Δευτέρας θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.
Θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.
Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το βράδυ της Δευτέρας στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι απόψε στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πέσουν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι θυελλώδεις.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν

Αποδοκιμασία από την Κομισιόν για την παγωμένη Μόρια: Υπεύθυνη η Ελλάδα για τις απάνθρωπες συνθήκες

Έτοιμη να συνδράμει τις ελληνικές αρχές οικονομικά και τεχνικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Κληθείσα να σχολιάσει τις παρούσες συνθήκες των κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ν. Μπερτό απάντησε, ότι η κατάσταση είναι ανεπαρκής και υπενθύμισε ότι η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υποδοχής, καθώς και η διαχείριση των προσφυγικών κέντρων στην Ελλάδα, είναι πρώτα απ’ όλα ευθύνη των ελληνικών αρχών. Παράλληλα, η Ν. Μπερτό τόνισε, ότι η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές. Σημείωσε δε, ότι η Επιτροπή έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων χώρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στα νησιά και έχει ενημερώσει τις τοπικές και εθνικές αρχές πως είναι έτοιμη να τα χρηματοδοτήσει. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει «οικονομική και τεχνική στήριξη», δήλωσε η Ν. Μπερτό.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments