Ρίβλιν: Το ελληνικό πνεύμα θα νικήσει

Ρίβλιν: Το ελληνικό πνεύμα θα νικήσει

Με τον μαραθώνιο παρομοίασε ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρούβεν Ρίβλιν τον αγώνα που δίνει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση.

«Ο Μαραθώνιος είναι δοκιμασία και θέληση. Ο ελληνικός λαός θα καταφέρει να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση» σημείωσε σε ομιλία του μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε τελετή στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «το ελληνικό πνεύμα θα νικήσει και θα είμαστε στο πλευρό σας παντοτινά και αφού τελειώσει ο μαραθώνιος με επιτυχία».

Ο κ. Ριβλίν αναφέρθηκε στις ομοιότητες των δύο «μικρών» και «αδελφών» χωρών και λαών, της Ελλάδας και του Ισραήλ, στον Σεφέρη από τον οποίο δανείστηκε στίχους, στην ελληνική γλώσσα, στην Ακαδημία του Πλάτωνα, αλλά και στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Τόνισε ότι «αν και καήκαμε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης καταφέραμε να επιστρέψουμε στην ιστορική μας πατρίδα» και αναφερόμενος στο σήμερα, μίλησε για τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του Ισραήλ και ειδικά για την καινοτομία.

«Αυτή τη γνώση που την αποκτήσαμε γιατί την είχαμε ανάγκη για να επιβιώσουμε, θέλουμε να τη μοιραστούμε με την Ελλάδα, στα πανεπιστήμια, στις επιχειρήσεις, παντού, όχι μόνον στο πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο», είπε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.