Ουάσιγκτον: «Παγώνουν» τα στρατιωτικά γυμνάσια στην κορεατική χερσόνησο

Ουάσιγκτον: «Παγώνουν» τα στρατιωτικά γυμνάσια στην κορεατική χερσόνησο

Την επ’ αόριστον αναστολή των κύριων στρατιωτικών γυμνασίων που διεξάγει από κοινού με τη Νότια Κορέα στην κορεατική χερσόνησο ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον.

Όπως κάθε χρόνο και φέτος είχε προγραμματιστεί η διεξαγωγή των προσεχών στρατιωτικών γυμνασίων ΗΠΑ – Νότιας Κορέας για τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε δηλώσεις του από τη Σεούλ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η διακοπή των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων μεταξύ Ουάσιγκτον και Νότιας Κορέας αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση των παραγωγικών διαπραγματεύσεων με τους Βορειοκορεάτες, με στόχο την εφαρμογή της συμφωνίας της Σιγκαπούρης.

Ο επόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στη Σεούλ -ο οποίος ήταν επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στον Ειρηνικό μέχρι τον περασμένο μήνα- επιδοκίμασε την απόφαση της αναστολής των γυμνασίων, εκτιμώντας ότι η «κατάσταση έχει ριζικά αλλάξει» μετά τη συνάντηση Τραμπ – Κιμ.

«Πρέπει να κάνουμε μια διακοπή στα γυμνάσια, στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια για να δούμε εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σοβαρός σε ό,τι αφορά το δικό του μέρος στις διαπραγματεύσεις» εξήγησε ο πρώην ναύαρχος Χάρι Χάρις, ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments