Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε και της Εσθονίας (78-56), κάνοντας το απόλυτο «6 στα 6» στη πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου. Σούπερ εκ νέου ο Μήτογλου, εξαιρετικοί και οι Αντετοκούνμπο-Κατσίβελης!
Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με… φόρα το ματς και προηγήθηκε με 8-0, ωστόσο στη συνέχεια χαλάρωσε, είχε κακές επιλογές επιθετικά και είδε τους Εσθονούς να προηγούνται με 13-12, στο 8ο λεπτό. Η είσοδος του Κατσίβελη έδωσε… πνοή στη «γαλανόλευκη», η οποία έκλεισε την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 15-13.
Ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Εθνική μας ομάδα να βελτιώνεται αισθητά, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Ο Μήτογλου πήρε προσπάθειες, ο Κατσίβελης ήταν σταθερά αποδοτικός και η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έφτασε στο +7 (25-18) στο 16ο λεπτό. Η διαφορά έφτασε και σε διψήφιο επίπεδο (30-20, 17′), όμως οι Εσθονοί έβρισκαν απαντήσεις και δεν άφησαν την Εθνική μας να ξεφύγει περισσότερο. Η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε πάντως την Ελλάδα να προηγείται με 35-27.
Γκίκας και Βασιλόπουλος έφεραν την «γαλανόλευκη» στο +11 (40-29) στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, γεγονός που έδωσε άνεση στην Εθνική μας ομάδα. Παρά την αστοχία τους, οι Εσθνοί πλησίασαν στους 6 (34-40), όμως η Ελλάδα έφτασε πάλι σε διψήφια διαφορά (48-38) στο 25ο λεπτό. Η εικόνα παρέμεινε στο ίδιο πλαίσιο, με την Εθνική μας ομάδα να διατηρείται σταθερά σε απόσταση 7-8 πόντων, χάρη στη τριπλέτα των Μήτογλου, Βασιλόπουλου και Κατσίβελη. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε τελικά με τους Έλληνες στο +8 (48-56).
Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον Θανάση Αντετοκούνμπο σε… κέφια, με την Ελλάδα να παίρνει προβάδισμα 14 πόντων (64-50). Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι, με την Ελλάδα να διατηρεί την διαφορά της με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 (76-56) στο 38ο λεπτό, ενώ η Ελλάδα έφτασε στη νίκη με το τελικό 78-56.
Δεκάλεπτα: 13-15, 27-35, 48-56, 56-78